Milosrdné sestry gotického rocku

Dnes se podíváme do historie za zajímavým článkem pánů Šídy a Slezáka o Sisters of Mercy z druhé poloviny devadesátých let.


Ale ještě předtím taková ta klasická omáčka - v rubrice "Retro" oprašujeme nejrůznější lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů, zavátých neúprosným nánosem času. Ty pro vás znovu opucováváme, pulírujeme a vracíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo. V neposlední řadě se také  domníváme, že tyto články mívají i po tak dlouhé době informační hodnotu.

Podílet se na obsahu této rubriky samozřejmě pořád můžete i vy, pokud máte někde zašantročené podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme!

Ale teď už nechme mluvit nestory českého hudebního žurnalismu o historii gotické ikony.

Milosrdné sestry gotického rocku
Autor: Jan Šída a Milan Slezák
Médium: BigBeng


Sisters of Mercy

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Chvíli jsem tápal jestli se ten scan furt načítá nebo proč je to tak nečitelné. Už jsem se děsil, že budu opět otevírat svůj Sisters archiv, no a to bych už dnes večer a dlouho do noci nic neudělal...
On je ten scan velikej, protože to tmavý písmo na tmavym pozadí je pekelec, takže jsem to scanoval na nejvyšší kvalitu, aby to šlo aspoň nějak přečíst. Tak proto se to načítá tak dlouho :).

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.