Nálož amerického deathrocku do Prahy přivezou Readership Hostile

Ve společnosti holandských Lifeless Past si 8. 10. na „sedmičce“ zařádí ranaři z Los Angeles.


Readership Hostile sice existují pouhé čtyři roky, ale žádné začátečníky na place nečekejte. U zrodu kapely stála zpěvačka Adrianne Pearson, která první ostruhy získala v řadách Radio Vago a Shoot Out the Lights a kytarista Ben Ra, jenž řádil u Hatesex a Frank the Baptist. Právě tihle dva chtěli realizovat svoje deathrockové a gotikou načichlé nápady a proto zlanařili bubeníka Christiana Omara Madrigala Izza (Rozz Williams/Chokebore) a britského basáka Paula Rogerse (Jonneine Zapata/Arithmetic of War), aby celé dobrodrůžo mohlo začít.

 


Readership Hostile - Shadows of Pure Delight


Jejich debutové EP (hned dvojitou recenzi si můžete přečíst ZDE), které vydal label Swiss Dark Nights, dostalo jméno po kapele a jeho produkce padla na hlavu Barrymu Galvinovi, předákovi Mephisto Waltz. Šestero songů si posluchače získalo hlavně přímočarým tahem na branku, neutuchající punkovou energií a chytlavostí klasických deathrockových postupů. Nemalý podíl na osobitosti party Amíků má na svědomí oprsklý punkový projev Adrianne. Nakolik bude opravdový i na koncertě, to už se přesvědčíme na vlastní kůži. Readership Hostile navíc právě natáčejí nový materiál, dočkáme se tak nepochybně i nových tracků.

 


Lifeless Past - No Time


Spolu s kolegy ze Spojených států si stejný večer zahraje i holandské duo Lifeless Past. To ve svojí rozverné tvorbě mixuje vlivy post-punku, deathrocku i new wave. Původně dvojice začínala jako instrumentální projekt, aby do svojí tvorby později implementovala i vokály. Jejich taneční bicí automat fanoušky poprvé rozhýbal na EP z roku 2012 „Embryonic Sonancy“ a minulý rok jej následovalo další mini „Age of Despair“. Nyní nazrál čas, aby se Satori a Eline se svým chytlavým materiálem ukázali i v Praze. Na jejich tvorbu si můžete blíž posvítit ZDE.


8. 10. Tak bude pražský klub 007 patřit všem číromilům a bubákům. My tam budeme! A vy? Podrobnosti o vstupném ještě upřesníme.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

...teda ten podzim bude pěkně nadupaný !!! Budeme se snažit stíhat toho co nejvíc :-) Vše co je zde a ještě 9.10.2016 New Model Army a 20.11.2016 Killing Joke. Do toho Return to the Batcave ... tři akce přímo u nás - to se pomalu nazastavíme :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.