Zemřel Freddie Wadling

Hudební svět přišel o člena kapel jako Cortex nebo Leather Nun.


I švédská hudební Valhalla k sobě volá svoje bojovníky. 2. června večer opustila svět živých výrazná osobnost švédské alternativní scény Freddie Wadling. Smutná zpráva se objevila včera dopoledne na Freddieho facebookové stránce. Freddie Wadling zemřel ve věku 64 let na rakovinu po týdnu hospitalizace v nemocnici.

Freddie Wadling byl všestranný hudebník, ale většina z nás si ho nejspíš bude pamatovat především jako člena kapel Blue for Two, Cortex anebo Leather Nun. Na začátku své kariéry, kterou započal v 70. letech v undergroundu, nahrál několik desek právě s Leather Nun, ale i s výraznými Liket lever a Perverts. Legendárním se pak stala skladba "Freaks" z alba Spinal Injuries, kterou natočil se svými kolegy z legendární punkové kapely Cortex.

 


Cortex - Freaks

 

Rodina fanoušky prosí o soukromí a vzkazuje, aby Freddieho památku uctili třeba přehráním oblíbené skladby:

„Freddie se nerad ohlížel, vždycky chtěl jít dál a to je to jediné, co teď my můžeme udělat. Poslechněte si svoji oblíbenou Freddieho písničku a vzpomeňte si na pokorného člověka plného dobré nálady a vřelosti. Švédsko sice přišlo o jedinečný hlas, ale jeho hudební poklady nám zůstávají.“

Skladba Freaks, kterou Wadling nahrál společně s Cortex, patří k největším klasikám švédské hudby.

 

Zdroj: http://gaffa.se/nyhet/107449/freddie-wadling-aer-doed/

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.