Bárka Covenant opět uposlechla volání Prahy. Zaburácí i Oceán

V pátek 8. dubna vystoupí v Rock Café průkopníci švédského i tuzemského synthpopu.


Pokud jste se spolu s námi v rámci desátého ročníku Prague Gothic Treffen plavili po Vltavě, nemohli jste minout šviháka ve světlém obleku, kterým nebyl nikdo jiný než Eskil Simonsson, lídr elektronické hvězdy Covenant. Možná jste si později také prošoupali střevíce během jeho setu v klubu Storm. A protože jsme si s Eskilem padli do noty a jemu se v Praze zalíbilo, rozhodli jsme se ho znovu pozvat k nám, tentokráte s celou kapelou. Začátek jara, konkrétně 8. dubna, bude tedy pražské Rock Café patřit temné elektronice. 

Někdy v roce 1989 se 50 kilometrů od švédského Helsingborgu dalo dohromady několik kamarádů, fascinovaných tehdejší elektronickou scénou. Postupně se chlapci pod korouhví Covenant propracovali až k debutové desce „Dreams of a Cryotank“, která vyrazila do světa v roce 1994. Za zhruba dvacetiletou kariéru parta kolem charismatického Eskila vydala osm řadovek a hromadu dalších nosičů, kterými se výrazným písmem zapsala do synthpopového světa. 

Největší díru do světa udělali Švédové hitem „Call the Ships to Port“ z alba „Northern Light“ (2002), který patří k tomu nejlepšímu, co můžete na elektronických parties zaslechnout. Ani jejich novější nahrávky však nezůstávají pozadu a drží krok s mladšími ročníky více než důstojně. 

Ta zatím poslední vyšla před dvěma lety a jmenuje se „Leaving Babylon“. Jak novější, tak starší songy zazní 8. dubna 2016 v Rock Café a není pochyb o tom, že propotit trikot nebude problém. Trasa Babylon – Praha má svůj kurz daný, zapište si tedy i vy všechny důležité souřadnice do lodních deníků.
 


Covenant – Call The Ships to Port


V roli speciálního hosta můžete v Rock Café slyšet i další synthpopovou hvězdu, tentokrát domácí provenience. Legendární Oceán se po tragické smrti Petra Muka dal znovu dohromady a představuje nesmrtelný materiál plus pár novinek znovu natěšeným posluchačům. Na místě vokalisty dnes najdeme suverénní Jitku Charvátovou, která se zhostila nelehkého úkolu s grácií. Její podání partů Petra Muka přesvědčilo většinu skeptiků, kteří měli za to, že Oceán bez Muka nikdy nebude fungovat.

Ostatně, přesvědčit se můžete i z připravované nové desky – první po 24 letech – která vyjde v květnu u Warner Music. Cesta po synthpopovém Oceánu je vytyčená, přístav 8. dubna v pražském Rock Café je připraven!

COVENANT (S), OCEÁN
8. dubna (20:30)
Praha, Rock Café (Národní 30)
Vstup: 390 Kč předprodej (Rock Café, + poplatky Ticketpro a GoOut.cz), na místě 490 Kč

Covenant

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Zdravím, máte někdo tušení, jaký je časový plán, tedy především v kolik se očekává konec? Jde mi o to, jestli chytnu posledni vlak (o půlnoci), nebo jestli mám pátrat po nějakém ubytování. Díky za info. A.P.
předpokládaný timeplan večera: 20:00 doors open 21:00 Oceán 22:15 Covenant

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.