Elektronický projekt Forma Tadre hlásí comeback

Přesně dvacet let po vydání debutové desky "Navigator" se na scénu vrací jeden z klenotů 90. let, elektronický projekt Forma Tadre. Pod článkem najdete vůbec první oficiální videoklip souboru ke skladbě "Ne Peuvent Pas". Jedná se o originální, nikdy nevydanou nahrávku z roku 1993.

Stále tápete, o koho se v případě Forma Tadre jedná? Za tajuplným názvem se skrývá zpěvák a skladatel Andreas Meyer, kterého můžete znát ze spolupráce s Psyche či Haujobb, případně jako tvůrce remixů pro Coil, Joachima Witta, Wumpscut, Assemblage 23, Seabound, Edge of Dawn a další. Meyer se nejvíce zviditelnil koncem 90. let, kdy s Danielem Myerem založil projekt NEWT. Název projektu je portmanteau - složenina prvních písmen Andreasova oblíbeného hudebního díla - Tangerine Dream a jejich desky "Force Majeure".

První nahrávku Forma Tadre produkoval někdejší manažer DAF, Bob Giddens. Debut "Navigator" z roku 1996 způsobil pořádný rozruch především v USA a je tamními publicisty i fanoušky považován za jedno z vůbec nejlepších electro/industriálních alb 90. let. Následovala deska "Automate (1998) a její mladší bratříček "Automate 2.0" (2000). Prozatím poslední nahrávkou je mistrovská deska "The Music of Erich Zann" (2008), pocta kultovnímu americkému autorovi H.P. Lovecraftovi. Andreas Meyer nyní prostřednictvím nového videoklipu hledá partnerskou společnost, u které by vydal starý 'pre-Navigator' materiál, kterého má údajně na celé album. Přejme hodně štěstí!

 

Forma Tadre - Ne Peuvent Pas


 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.