Co uslyšíte dnes večer ve Scéně Radia Wave?

Už zítra se v Basement Baru vůbec poprvé představí dánští postpunkoví kralevicové The Foreign Resort. Rozhovor s frontmanem Mikkelem a kupu novinek uslyšíte už za chvíli na Radiu Wave.

"Nejzajímavější kapela, která se v Dánsku objevila od dob Raveonettes".
"Skvěle zprodukované skladby s duší hluboce zakořeněnou v pochmurném postpunku v dobách jeho největší slávy. Brilantně zakomponovaný osmdesátkový zvuk do moderního rámce."


Tak hodnotí tvorbu kodaňské trojice The Foreign Resort mezinárodní hudební tisk. A právem. Ostatně, jejich novinka "New Frontiers", kterou produkoval John Fryer (Nine Inch Nails, Cocteau Twins, PJ Harvey, Vanessa), získává na všech frontách vysoké hodnocení. I jejich starší singl "Orange Glow", ne nepodobný postpunkovému burácení A Place To Bury Strangers, si našel cestu do vysílání denního proudu Radia Wave.

Rozhovor s jejich předákem Mikkelem v předvečer premiérového vystoupení v České republice v pražském Basement Baru (spolu s domácí legendární Prouzou), je tou nejlepší pozvánkou na výjimečný páteční večer.

Scéna s PZ a TH (Dark Wave) (www.wave.cz/darkwave) je jediný rozhlasový týdeník v ČR zaměřený na darkwave a gotickou subkulturu. Vysílá ho Český rozhlas – Radio Wave každý čtvrtek mezi 22. a 24. hodinou.

Odvysílané pořady si můžete poslechnout v Jukeboxu Radia Wave (www.wave.cz/jukebox). Živé vysílání můžete po internetu naladit zde. Diskutovat s fanoušky můžete na Facebookovém chatu pořadu zde.

The Foreign Resort - Dead End Roads

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.