Rozhovor s DJ Woodrafem

Dva týdny před jejím návratem do Čech jsme vyzpovídali nejvýraznější postavu polské deathrockové scény, která stojí za portálem Bat-cave.pl, festivalem Return to the Batcave, kytarovými mejdany na Castle Party a dalšími aktivitami. Woodrafe, máš slovo...


SANCTUARY.CZ: AHOJ WOODRAFE, UŽ JE TO NĚJAKÁ DOBA, CO JSME TĚ MĚLI V ČECHÁCH, TAKŽE – MOHL BYS NÁM PROSÍM NA ZAČÁTEK ŘÍCT NĚCO MÁLO O SOBĚ? JAK SES DOSTAL K TÉHLE HUDBĚ, K DJINGU A PODOBNĚ?

DJ Woodraf:
Ahoj! :) Já jsem Tomas Woodraf – jsem DJ a člověk stojící za akcemi Return to the Batcave, které jsou velmi úzce navázány na aktivity webzinu Bat-cave.pl, který jsem založil roku 2006. Hlavní myšlenkou, která vedla k založení těchhle stránek, byla propagace některých ne až tak známých undergroundových hudebních žánrů jako deathrock, gothic-punk, oldschool gotika, batcave, post-punk, coldwave a další styly s přímými kořeny v osmdesátých letech. Tehdy totiž existovalo tooooooolik do pozadí kopající muziky, která by neměla upadnout v zapomnění, a tak jsme se s kamarády rozhodli tuhle hudbu učinit ne-mrtvou.

Jsem také hlavním redaktorem Bat-cave.pl a mám malé vydavatelství. Kam až moje paměť sahá, vždycky jsem byl blázen do téhle divné, provokativní a temné hudby s nádechem umění. Muziky, která fakt pravdivě mluví o nejdůležitějších pocitech a emocích jako láska, smutek, radost, vztek. A všechny ty žánry, které jsem vyjmenoval, to v sobě mají a mám je tedy moc rád. DJovat jsem začal roku 2000 nebo tak... sakra... nemůžu věřit, že už je to přes 15 let! Jsem totální hudební závislák... :)

Return to The Batcave


SANCTUARY.CZ: TAKŽE JE CELKEM DOST PŘÍLEŽITOSTÍ, KDE TĚ MŮŽEME VÍDAT...

DJ Woodraf:
Jo, pravidelné jsou ty večery Return to The Batcave, které probíhají ve Wroclavi. Tam hraju jako DJ a jsem hlavním organizátorem. Od 15. do 18. října proběhne také další díl Return to The Batcave festivalu. To je třídenní mezinárodní DIY festival se 14 kapelami a bláznivými DJy z celého světa.

Letos tam budou kapely jako 13th Chime, Agent Side Grinder, Frank The Baptist, Eyaculacion Post-Mortem, Shadowhouse, Varsovie, Geometric Vision, Elvira And The Bats, Masquerade, Ash Code, Wieże Fabryk, Kandahar, Weird Candle, Aviaries. Čili tady bych rád využil příležitosti a všechny vás na tenhle festival do Wroclavi pozval – nebudete toho litovat! Další podrobnosti najdete tady www.return.to.the.batcave.pl ;).

SANCTUARY.CZ: JAKOU MUZIKU POSLOUCHÁŠ DOMA NEBO V PRÁCI? 

DJ Woodraf: 
No, poslouchám spoustu různé muziky, ale většinou jsou to styly nějak spojené s Bat-Cave.pl a Return To The Batcave.

SANCTUARY.CZ: JAKÝ SONG JSI PODLE TEBE ZAHRÁL ZA SVOU DJSKOU KARIÉRU NEJVÍCKRÁT?

DJ Woodraf: 
To je vážně těžká otázka, protože moje DJ sety jsou z největší části totální improvizace. Ale zkusme to – nejspíš by to byli Pink Turns Blue "Walking On Both Sides" a Joy Division "Love Will Tear Us Apart". 


Pink Turns Blue –Walking on Both Sides


SANCTUARY.CZ: A TO PROTOŽE JSOU TO „SKLADBY TVÉHO SRDCE“, NEBO PROSTĚ PROTO, ŽE JE TO NEJČASTĚJŠÍ PŘÁNÍ POSLUCHAČŮ?

DJ Woodraf: 
Obě jsou určitě skladbami mého srdce a jsou velmi osobní.

SANCTUARY.CZ: KDYŽ JSME NAŤUKLI TA PŘÁNÍ – JAKÝ BYL TEN NEJBIZARNĚJŠÍ POŽADAVEK, KTERÝ JSI OD TANEČNÍKU KDY DOSTAL?

DJ Woodraf: 
Haha, bylo tolik divných přání, že už si je ani nepamatuju. Jsem ale otevřený přáním, pokud nějak souvisí s žánry, které mám rád :).

SANCTUARY.CZ: TO MŮŽEME DOSVĚDČIT. TY UŽ JSI TOTIŽ TADY V ČESKÉ REPUBLICE HRÁL, ŽE...?

DJ Woodraf: 
Ano! DJoval jsem tu roku 2010 na pátém ročníku Prague Gothic Treffen. A jsem vážně rád, že můžu PGT znovu navštívit, protože mám s touhle akcí a Prahou spojenou spoustu dobrých vzpomínek! Miluju tohle město a českou kulturu. Mám veliký respekt ke klukům ze Sanctuary.cz – děláte tam vážně skvělou práci, co se podpory gotické scény týče!

SANCTUARY.CZ: PANEJO, MOCKRÁT DĚKUJEME! NO A  CO VŮBEC OČEKÁVÁŠ OD LETOŠNÍHO PGT?

DJ Woodraf: Co čekám? Spousta úsměvů na tvářích lidí na tanečním parketu – pokusím se udělat všechno, co bude v mých silách, aby to tak bylo. Jsem si jistý, že to bude skvělá party – zase! :)

SANCTUARY.CZ: TO URČITĚ BUDE. TAK JEŠTĚ POSLEDNÍ VĚC – TEĎ JE ŘADA NA TOBĚ. JESTLI CHCEŠ NĚCO ŘÍCT ČESKÉ GOTICKÉ SCÉNĚ A LIDEM, SE KTERÝMI SE POTKÁŠ NA DESÁTÉM PRAGUE GOTHIC TREFFEN, SMĚLE DO TOHO!

DJ Woodraf: 
Těším se, že vás všechny uvidím na PGT a protancujeme se nocí až do denního světla. Je party time! Maniac party time! Tak se tam uvidíme! :)

SANCTUARY.CZ: SUPER, NEMŮŽEME SE DOČKAT!

DJ Woodraf

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.