The Foreign Resort napsali skladbu na oslavu 150. narozenin Alenky v říši divů

Dejte si nový track stoupající postpunk/synth/darkwave hvězdy z Kodaně.

Věřte nebo ne, křehké dívence, která se na radu bílého králíka vypravila do surrealistické říše za zrcadlem by letos bylo 150 let. Přesně před tak dlouhou dobou totiž britský matematik Charles Lutwidge Dodgson vymyslel pro tři malé dívky příběh o Alence, aby jim ukrátil cestu lodí z Oxfordu do Godstowu. A protože se skutečné malé Alence příběh moc líbil, poprosila Charlese, aby jí pohádku zapsal na papír a poslal. V listopadu roku 1865 vyšel příběh knižně (spisovatel se však ukryl pod pseudonym Lewis Carroll) a nesmazatelně se zapsal do literární historie.

A právě toto výročí se rozhodli oslavit pánové ze seattleského promotérského kolektivu Foundwaves, z jejichž hlavy vyšel nápad vytvořit hudební kompilaci na Alenčinu počest. Mezi přispěvovateli najdeme jména jako Soft Pyramids, Max Pain and the Groovies, Meredith Sheldon a dánští The Foreign Resort

Právě ti si ve svém příspěvku posvítili na moment, kdy se Alenka vydává na psychedelický trip za zrcadlem, čemuž odpovídá i hudba. Shoegaze kytary, bublavé synťáky, vzdušný zpěv Mikkela Jakobsena i svižné ostré beaty – to všechno najdete v "Down The Rabbit Hole". Zní to takhle:

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Mne prostě baví, jak to tihle kucí dělají...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.