Co uslyšíte dnes večer ve Scéně Radia Wave?

Všimli jste si, kolik "kapel ze scény" se probojovalo do mainstreamu pod hlavičkou "dark indie"? A kolik "indie" kapel zní zatraceně "goticky"? Přesně na to si posvítíme dnes od 22:00 na Radiu Wave!


Prolínání indie hlavního proudu a dříve striktně "sektářsky" oddělených gotických a postpunkových komunit se s lety více a více mísí. I z toho důvodu se v naší Scéně objevuje čím dál více kapel, které primárně propagují mainstreamové portály a na specializovaných gotických webech o nich nenajdeme ani zmíňku. Tento díl je to příklad Pleasure Leftists, The Guests, Hibou nebo dokonce postpunkových veteránů The Danse Society. Barevnou mozaiku doplní samozřejmě elektroničtí zástupci, kteří si prozatím vystačí se svojí vlastní komunitou a mainstream obchází širokým obloukem.

Scéna s PZ a TH (Dark Wave) (www.wave.cz/darkwave) je jediný rozhlasový týdeník v ČR zaměřený na darkwave a gotickou subkulturu. Vysílá ho Český rozhlas – Radio Wave každý čtvrtek mezi 22. a 24. hodinou.

Odvysílané pořady si můžete poslechnout v Jukeboxu Radia Wave (www.wave.cz/jukebox). Živé vysílání můžete po internetu naladit zde. Diskutovat s fanoušky můžete na Facebookovém chatu pořadu zde.

Pleasure Leftists – Elephant Man

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.