Gothic rocková Soror Dolorosa přináší za svitu měsíce čtvrté, temné hudební potěšení

Sedm let jsme museli čekat na další příděl muziky od pečlivých Francouzů.

Soror Dolorosa jsou jedni z nejvýznamnějších francouzských představitelů současné coldwave / gotické scény. Jejich činnosti ale stále vstupují do cesty nějaké nepříjemnosti. Například krátce po vydání poslední desky "Apollo" kapelu opustila hned trojice členů. Tento stav už je ale minulostí.

Zakládající dvojice, zpěvák Andy Julia a baskytarista Hervé Carles, v současné době ve svých řadách přivítala kytaristu Jean-Baptiste Marqueta (na koncertech dokonce i druhého kytaristu Xaviera Pinela). Je pravděpodobné, že právě Jean-Baptistovy čerstvé příspěvky jako skladatele a aranžéra měly vliv na silné taneční groovy, které prostupují připravovanou novou desku "Mond". A také mix a mestering, o který se postaral James Kent, samojediný hybatele dění synthwave pojmu Perturbator. 

Album vyšlo před necelými dvěma týdny, 4. října 2024 na labelu Prophecy Production. K dostání je v digitální podobě a na vinylu. Pro zanícené fanoušky kapela s vydavatelstvím připravila rozšířenou 2CD podobu, kdy na druhém disku je k dispozici další šestice autorských kompozic!

 

Soror Dolorosa - Tear It Up

 

 

mohlo by vás také zajímat

randomnessec13