Exkluzivně: Poslechněte si novinku Cathedral In Flames

Novinky z tábora českých gotiků a premiérové představení nového videoklipu exkluzivně na Sanctuary.cz!

Věhlas pražské gothicrockové formace Cathedral In Flames ve světě roste. Pompézní hymnus "Desperado", kterým kapela v loňském roce přispěla na kompilaci "Dark Tunes from Czech & Slovak Caves vol. II", ve třetím lednovém týdnu vystoupal na 16. místo německé alternativní hitparády Deutsche Alternative Charts (DAC). Prestižní americký časopis World Of Goth zase českým gotikům věnoval ve svém listopadovém čísle celostranu a společně se Sonsombre je na na své titulní straně ocenil jako Hot bands. Pětice Phil Lee Fall, Gatsby, Ambra von Bernstein, Billac deVille a Mr. Theorodick mezitím nezahálela a v Gatsbyho produkci pilně nahrávala následovníka desky "Children Of The Blackest Hole" s pracovním názvem "Desperado". Mezi Gatsbyho domácím studiem, karlštejnským FatDog, hamburským Chameleon a skotským Substation proudili muzikanti i gigabyty dat. Pro náročné klávesové party byl k nahrávání přizván i klavírní virtuoz Antonio Koczwara.

V prosinci byly práce na desce bohužel přerušeny, protože Gatsby a Mr. Theorodick se potýkali s onemocněním Covid-19 a Antonio procházel náročnými terapiemi spojenými se změnou pohlaví. V současnosti probíhají závěrečné dotáčky na osmi skladbách a plánuje se finální mix a mastering. Desku bude společně s Gatsbym v Hamburku míchat Eike Freese, známý ze spolupráce s Helloween nebo Oomph. Posunutý termín vydání je proto duben tohoto roku. 

Baskytarista Gatsby k tomu říká:  "Při nahrávání šlo všechno na hranu. Jediný klid jsem měl pár dnů s Covidem, kdy jsem mohl jen pít vodku a číst si Mýtus o věčném návratu. Pro radost jsem udělal remix 'Children Of The Blackest Hole', kde jsem si vyhrál s milovanými hudebními odkazy a celou skladbu posunul někam úplně jinam. Naštěstí mi tahle pauza pomohla od pocitu, že bych zbytek kapely nejradši zabil. Ale jinak jsem si jistý, že nová deska bude dobrá. Dali jsme do ní všechno. Od zloby, smutku, úzkosti, vzpomínek až po čirou radost z toho, že pořád hrajeme tak, jak nás baví. A jestli to bude bavit někoho dalšího, tak fajn!"

Zpěvák Phil Lee Fall dodává: "Nahrávání bylo tentokrát psychicky velmi náročné. Řev a hádky o finální podobu skladeb občas přerostly i ve fyzické napadání. Při natáčení zpěvů u dlouhé 'Providence' jsem dokonce zažil stav změny vědomí. Bylo to velmi znepokojující, ale současně i osvobozující. Mám pocit, že se tohle všechno na písních projevilo. Jsou nádherné, monumentální a totálně černé. A současně povznášející."

A právě zmiňovanou novou verzi tracku "Children Of The Blackest Hole (Casablanca Mix)" si můžete v exkluzivní premiéře poslechnout níže. Kapela ji nahrála jako poctu legendárním skladbám "Tower Of Strength" od The Mission a "Kashmir" od Led Zeppelin. Videoklip je potom dílem Rory Cowiesona. 

 

Předběžný tracklist nové desky:
Desperado
Twilight Of The Goths
Blacktrain
Dia De Los Muertos
Let’s Blame It All To The Pain
Drinking In The Car
Children Of the Blackest Hole
1989
Providence

Cathedral In Flames - Children Of The Blackest Hole (Casablanca Mix)


 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

... jsou fakt vynikající !!!
díky?
Jojo jsou ?
burn???

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.