Nová kniha Natashy Scharf je bude jmenovat "The Art Of Gothic"

Pamatujete Natashu Scharf a její knihu "Worldwide Gothic", kterou tak blilantně přeložil náš šéfredaktor do češtiny jako "Gotický svět"? Sympatická novinářka a DJka na Halloween přichystala pokračování, které se bude jmenovat "The Art Of Gothic".

 

Natasha Scharf - The Art of Gothic

 

Od divokých post-punkových kreací Siouxsie and the Banshees, přes temný elegantní gothic rock The Sisters of Mercy, morbidnímu industriálnímu rocku a metalu Marilyna Mansona a pohřební emo-pop My Chemical Romance. Natasha Scharf nás ve své nové knize znovu vezme na výlet napříč jednotlivými subkulturami gotiky, aby se tentokrát nesoustředila na samotnou hudbu, ale estetiku a z ní vycházející módu narozenou z jednotlivých hudebních odnoží. Knížka ovšem nezkoumá pouze oblečení fanoušků, ale také obaly desek, přebaly knížek, filmy, které jsou s jednotlivými proudy, počítačovou grafiku a samozřejmě výtvarné umění. Dojde na rozbory post-punku, gothického rocku, industrialu, deathrocku, gothic lolitek, steampunku nebo neo-noir. natasha se v "The Art Of Gothic" zaměří na významné umělce včetně HR Gigera, Tima Burtona, Davea McKeana, Neville Brodyho, Briana Frouda, Nika Fienda, Erica Pigorse, Anne Sudworth, Poppy Z. Brite nebo Romana Dirgeho. Předmluvu knížky v originále obstaral Andi Sex Gang. 

"The Art of Gothic" vezme čtenáře na definitivní cestu přes gotické podzemí poprvé na Halloweena, to znamená 31. října, kdy knihu plánuje vhodit do prodeje vydavatel, Omnibus Press.

 

 

Autorka a její překladatel na Prague Gothic Treffen 8

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

No tak to sa teším, škriatok trošku zaúradoval ;-) Předmluvu knížky v originále obsraral Andi Sex Gang.
Díky za upozornění. To by mi Andi dal, kdyby si to přečetl :)
Tak snad nas Ez opet oblazi prekladem...
Pokud vím, o ničem zatím neví – záleží na tom, jestli kniha bude vydavatele zajímat... :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.