Nemačkejte ten čudlík! varují na nové desce Solar Fake

Sven Friedrich se se svou kapelou vydává do nové kapitoly fungování.

Po letité spolupráci s vydavatelstvím Out Of Line se Solar Fake rozhodli založit svůj vlastní label Pointless Music a jako první nosič na něm vydali nové album "Don't Push This Button!“. Album nabízí rovnou ve třech různých podobách.

Základní verze obsahuje desítku nových kompozic v typickém synthpopovém duchu. Singly This Generation Ends a Not So Important už ostatně výrazně promluvily do pořadí Německé alternativní hitparády.

 

Solar Fake - This Generation Ends 
 

Základní materiál zpěvák Zeraphine nebo Dreadful Shadows se svými kumpány překopal do dvou odlišných podob. Místo toho, aby zaplnil rozšířenou podobu alba remixy, jak tomu většinou bývá, Solar Fake nabídli jinou podobu dvojalba. Druhý nosič obsahuje skladby v „Amplified“ podobě, to znamená v indie rockovém duchu s kytarami a akustickými bicími.

Vedle toho ale vyšlo ještě "Silenced EP“ obsahující sedm novinek převedených do zklidniných klavírních balad. Pro tyto úpravy se Sven spojil s přítelem, klavíristou Dirkem Riegnerem (mimo jiné Peter Heppner Band, Schattenherz). "Silenced EP" vyšlo samostatně digitálně, ale také v limitovaném trojdiskovém fax boxu, který obsahuje i festivalový batoh, směs semínek „Bio včelí louka“ (na plochu cca jednoho metru čtverečního nebo do velkého balkónového květináče), placku kapely a pohlednice Solar Fake doplněné o autogramy členů kapely.

 

 

K názvu alba "Don't Push This Button!“ Sven říká: „Je to poukázání na typicky lidské chování, kdy člověk má často sklony dělat něco, o čem ví, že by neměl dělat. I když narazí na velký nápis, který říká, abyste to nedělali, stále to děláte. Vidíme to v mnoha aspektech našeho života a vede to k obrovské destrukci…“. Trojice odehraje omezené množství festivalových vystoupení, aby na podzim připravila klubovou šňůru po Německu.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.