Savage Republic se připomínají živákem z loňského, úspěšného turné

Savage Republic, art-punkoví veteráni z Los Angeles, zakonzervovali svou neutuchající energii v novém živáku.

Američané byli undergroundovým fenoménem, hrající velmi neortodoxní představení ve vzdálených pouštních lokalitách, opuštěných továrnách, parkovištích a špinavých barech po celých Státech a Evropě s takovými hvězdami jako Einsturzende Neubauten, Minuteman, Sonic Youth a Live Skull. Stejně dobře se jim ale dařilo i na hardcore-punkových akcích s kapelami jako Bad Religion nebo Final Conflict.

V roce 2007 se vrátili ze zapomnění se vší parádou. V druhé fázi fungování vydali už tři řadové desky (poslední v roce 2022), na které navázali v letošním roce vydáním živáku jednoduše nazvaným "Live in Wrocław January 7, 2023". Záznam představuje Američany jako dobře namazanou mašinu se všemi jejich typickými znaky, to znamená osobitě znějícími kytarami, tribálním bubnováním, hlučnými vokály, a kovovými rekvizitami. Postpunk v jejich podání míří přímo ke kořenům.

Album vyšlo 23. ledna 2024 na labelu Gusstaff records, a to v digitální podobě, na CD nosiči i na vinylu. Všechny varianty jsou k dostání níže, na Bandcamp profilu vydavatelství.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.