PŘEDSTAVUJEME DALŠÍ POTVRZENÁ JMÉNA XIX. PRAGUE GOTHIC TREFFEN

(EN available) Line-up letošního PGT nabobtnal o další čtveřici potvrzených interpretů.

For English click here.

Nejprve si pojďme zopakovat již známá fakta: Devatenáctý ročník Prague Gothic Treffen se uskuteční ve dnech 30. a 31. srpna 2024 ve dvojici klubů Fuchs2 a Bike Jesus, které jsou situovány na pražském ostrově Štvanice v ramci jedné budovy. Doposud jsme vám představili sedm interpretů, kteří letos přijedou odehrát své sety: jsou to mnichovští elektronici Rue Oberkampf,  postpunková formace Raskolnikov, zasloužilí němečtí darkwaveři In Mitra Medusa Inri, italobritští elektroničtí rohatci Alien Vampires, francouzská nightwave dvojka Denuit, švédská roztančená elektronika Emmon a italská all-star and all-genre formace This Eternal Decay. Dnes k nim přidáme další čtyři jména a věříme, že řadu z vás naším výběrem potěšíme.

Z Kolína nad Rýnem přijede do Prahy odehrát svou českou premiéru dvojka Suir. Lucia Seiß a Denis Wanic na scéně působí od roku 2016 a jejich tvorbu můžeme označit jako shoegaze s postpunkovými, coldwave a darkwave prvky, ovšem s notnou dávkou psychedelie a znatelným vlivem filmové hudby. Sugestivní živá vystoupení jsou potom samostatnou kapitolou – Suir totiž umí bravurně pracovat s atmosférou a gradováním jednotlivých kompozic. Pokud patříte mezi fanoušky přemýšlivé hudby a rádi se necháváte unést do jiných dimenzí, bude pro vás tahle dvojice jasnou trefou do černého.

 
Z opačného pólu kytarové větve temné scény potom pochází polská formace Eat My Teeth. Mladá varšavská čtveřice přísahá na klasický deathrock s anarchopunkovým nádechem a poznávacím znamením souboru je frackovský projev zpěvačky a textařky Natt. Za krátkou dobu své existence toho stihla kapela poměrně hodně: odehrát několik výborně přijatých koncertů (včetně vystoupení na kultovním Return to the Batcave festivalu), vydat několik demonahrávek a oslovit tu část subkultury, která má ráda živelné smýkání se po parketu. Přidáte se?
 

 

Také další vystupující se do Prahy podívá poprvé. Jsme velmi rádi, že naše pozvání přijala tajemná švédská trojice Abu Nein, která svými nečetnými koncerty převážně ve Skandinávii uhranula fanoušky. Originální směs minimalu, gotiky, postpunku a darkwave a nad tím vším ční unikátní vokál Ericy Li Lundqvist s texty prodchnutými esoterikou a okultismem. Nechte se ohromit jejich výbornou loňskou deskou "Two II" a určitě nezapomeňte navštívit stánek s merchandise – ostatně znáte nějakou kapelu, která vám vedle obligátních triček a batohů nabídne i ručně vyráběné píšťalky smrti nebo spiritistické desky? Abu Nein jsou naším černým koněm v line-upu letošního PGT a rozhodně si nenechte jejich vystoupení ujít.


Vždy máme velkou radost, když se nám podaří do sestavy PGT ulovit některé ze zasloužilých jmen temné scény. O to víc, pokud se nejedná jen o mlácení prázdné slámy a vzpomínání na někdejší doby slávy. S neskrývanou pýchou vám tedy můžeme oznámit, že jedním z hlavních jmen letošního Prague Gothic Treffen bude německá legenda Girls Under Glass

Hamburská formace vznikla už v roce 1986 a ve svých počátcích neoddiskutovatelně patřila k výkvětu německé gotické scény. Vývoj následujících let ji potom odvál na další hudební teritoria, ale kapela se v nových lovištích nikdy neztratila, ať už se jednalo o darkwave, electro-industrial či dokonce trance. A když Volker Zacharias, Axel Ermes, a původní vokalista Thomas Lücke v loňském roce vydali po téměř 18 letech nové studiové album "Backdraft", hudební tisk i fanoušci nešetřili superlativy. Máme velkou radost, že premiérový koncert Girls Under Glass v České republice proběhne právě na XIX. Prague Gothic Treffen.


Tím ovšem výčet letošních kapel nekončí. Ještě vám dlužíme tři jména ze soupisky včetně hlavního headlinera, sestavu letošních DJs (a bude znovu o co stát!), doprovodný program a další vychytávky, které pro vás tentokrát chystáme. Vše se dozvíte nejpozději s příchodem jara.

Vstupenky na PGT aktuálně seženete exkluzivně v předprodejní síti GoOut za cenu 1150 Kč (+ poplatky sítě). Stejně jako v minulých letech je vstupenka platná na oba dny, jednodenní lístky nebudou v prodeji.

XIX. PRAGUE GOTHIC TREFFEN 
30. - 31. srpna 2024, kluby Fuchs2 a Bike Jesus, Praha
live: Girls Under Glass (DE), Rue Oberkampf (DE), Alien Vampires (IT/UK), This Eternal Decay (IT), Abu Nein (SE), In Mitra Medusa Inri (DE), Suir (DE), Emmon (SE), Denuit (FR), Eat My Teeth (PL), Raskolnikov (FR/CH), more TBA.
Předprodej: 1.150 Kč + poplatky sítě (exkluzivně u GoOut.cz

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.