Nachystejte se na zítřejší EBM/synth/indus večírek s Hide, Veil of Light a SDH

V pátek 12. května zboří Bike Jesus trojice našlapaných elektronických smeček.

Za názvem Hide se skrývá dvojice Heather a Seth z Chicaga. Heather Gabel má na starosti znepokojující vokály, Seth Sher všechno ostatní, co dotváří ultimátní elektronický chaos – ať už je to industriálně laděná texturovaná elektronika, nebo často používané komponenty field recordings. Provokativní a konfrontační ‘wall of sound‘ se často vydává vstříc tíživým sociálně-politickým tématům i filozofickým úvahám. Záměrně, s minimálními sonickými prostředky, opouští tradiční hudební koncepty a struktury, aby primárně pracoval s hypnotickou mantrou a ohlušujícím elektronickým dusnem, které syrově a neurvale nutí spíš k zamyšlení, než k EBM groove extázi.

Ani zvukově o poznání smířlivější švýcarský projekt Veil of Light u nás nemusíme dvakrát představovat. Jejich soundu, oscilujícímu od špinavého postpunku až razantnímu EBM, se u nás na webu věnujeme celkem pravidelně, a mohli jste je (kromě jiných pražských zastávek) vidět i na jednom z ročníků Prague Gothic Treffen. Jaká je aktuálné forma Švýcarů? Uslyšíte zítra.

Lineup otevře dvojice SDH aka Semiotics Department of Heteronyms, za kterou stojí klíčové postavy barcelonské synth-wave/industriální scény. Andrea P. Latorre a Sergi Algiz, zakladatelé labelu Cønjuntø Vacíø (které byste našli i v experimentální post-punkové skupině Wind Atlas) ve své tvorbě míchají synth-popovou melodiku, posypanou EBM a technem. Připravte se na tajemnou, zastřenou a sugestivní jízdu.

O afterparty se postarají kolegové s kolektivů Wrong a Rare, konkrétně Jim Hate a Soyre.

Lístky seženete za 350 Kč + poplatky v předprodeji, nebo za 400 Kč na místě. 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.