Domácí elektronický projekt Frontier Guards míří s novým singlem i deskou směle do vesmíru

Elektronický projekt Frontier Guards vyráží na kosmické dobrodružství.

Singl Phobos předznamenává novou desku "Colony". Klip k prvnímu singlu reflektuje obsah celého alba a je chronologickým průvodcem vývojem kosmonautiky mezi roky 1957 - 2070. Autor scénáře a režisér Cyberolas k celému procesu říká: "Asi do poloviny klipu jde o 3D rekonstrukce již proběhlých událostí, takže bylo třeba podrobně nastudovat technologie jednotlivých eventů tak, aby odpovídaly skutečnosti. I tady jsme si ale dovolili malou fikci - na ISS se pravděpodobně nikdy nepodívá žádný Čech, tím méně muzikant a vlastně turista. Ve chvíli, kdy jsme se v ději posunuli za rok 2022 už se dala popustit uzda fantazie a tak se náš hrdina dostane na základnu na Měsíci, ale na sklonku života i na velkostavbu na Marsu, kdy původní kolonie slouží už jen jako unimobuňky pro stavbaře. Klip byl náročný na množství 3D objektů a to nejen raket a základen, ale i skafandrů. Tady výrazně pomohl francouzský designér Albin Merle, který byl i poradcem pro animace postav." Sám režisér už má podobných spoluprací na kontě více, a to i pro kapely jako Insania, Dark Gamballe, ale i rockové dinosaury Progres 2. 

 

Frontier Guards - Phobos

Album "Colony" bude obsahovat obsahuje 12 skladeb: 10 albových tracků a 2 remixy od německých Pyrolline a českého projektu Mastermind, za kterým stojí Radim Čáp známý taktéž z formace Depressive Disorder. Původní námět byl inspirován hudbou z prostřední herního a filmového sci-fi žánru a ideově vznikal jako „soundtrack k filmu, který neexistuje“. Videoklip k první ukázce z desky je nakonec krátkým filmem k tomuto albu představující na ploše sedmi minut divákovi celý příběh alba "Colony". "Nakonec tedy film k tomuto „soundtracku“ vzniknul. A jsem za to velmi rád," pochvaluje si sám autor Martin 'Atreid' Pavlík.

Na albu také spolupracoval Patrikl Lev ve skladbě Cyndonia 2056, zpěvačka Jitka Charvátová přidala svůj vokál do tracku Earth View. Samotné album vychází 23. března 2023 u Aliens Production, a to v digitální podobě nebo na CD nosiči. Předobjednat si ho můžete již teď níže na Bandcamp profilu vydavatelství.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.