Skinny Puppy a Česko: "Prague Myth" DVD a www.skinnypuppy.cz

Dnes, 9.8.2013, to je přesně 6 let od koncertu Skinny Puppy v pražském klubu Roxy a skupina věrných domácích fandů k tomuto výročí uvádí na svět nové fan made DVD pod názvem "Prague Myth" obsahující právě tento koncert. Zároveň při této příležitosti oficiálně spouští portál www.skinnypuppy.cz, který je logickým vyústěním spolupráce s dnes už legendární fanouškovskou stránkou www.skinnypuppy.hu.

Skinny_Puppy_-_Prague_Myth_dvd_front

 

V srpnu roku 2007 řádily v České republice přívalové deště, následně i povodně. V Praze byly ten den několikrát lijáky, vytopené Metro, údajně nešel proud v některých pražských čtvrtích.

Příprava koncertu proběhla podle plánu. Představení Otto Von Schiracha s BananaSlothem a Space Rabbitem před klubem bylo opravdu povedené, jako jediné z celého evropského turné se odehrálo venku na ulici před klubem. Koncert svým setem zahajoval Otto Von Schirach. Klub byl po strop narvaný, klimatizace nestíhala odvádět enormní dusno. Samotné show Skinny Puppy začalo podle očekávání skladbou „Anger“, na kterou navazovala „Ugli“ z tehdy novinkového alba „Mythmaker“. Po téhle skladbě se ale stalo něco, co se běžně nestává, zhasla některá světla a kapela přestala hrát. V první chvíli nikdo netušil, co se stalo, ale když cEvin začal vypínat své mašinky, tak bylo jasné, že je něco hodně špatně. Ogre s Justinem ještě zachraňovali situaci velmi povedenou improvizací (Blackout Brap), ale po pěti minutách to vzdali i oni.



Skinny Puppy - "Prague Myth" DVD trailer

 

Popis události z pohledu člověka, který na tomto koncertě plnil funkci monitorového zvukaře:

„Ten večer ve venkovní rozvodné skříni pro objekt, ve kterém sídlil klub Roxy, shořel na elektrickém přívodu jeden ze tří jističů. Důsledkem toho byl napůl nefungující bar a hlavně třífázové motory vzduchotechniky to vyřadilo úplně. Otto Von Schirach v pohodě dohrál, ačkoli bylo jasné, že je něco v háji. Zmíněná rozvodná skříň i s jističi jsou majetkem elektrárny, kde o přerušeném odběru vědí okamžitě a rovnou posílají své techniky. Při výměně součástky je ale nutné shodit i přilehlé obvody. Technici přijeli po začátku koncertu, který se tím pádem musel přerušit. Když techniky elektrárny odmítneš, dostaneš se na pořadník, a může trvat celé týdny, než na tebe přijde řada. Proto se koncert přerušit musel. Nakonec, aby to nebylo tak jednoduché, tak v reakci na výkyvy napětí, shořely našim přátelům trafa na 110 voltů. Musel jsem přesvědčit nejen cEvina, ale i tourmanagerku německé agentury o bezpečnosti našich traf. Fakt je, že moc důvěryhodně nepůsobily, já bych se toho bál taky. Myslím, že je na místě německým pořadatelům vyjádřit dík za to, s jakou profesionalitou a odstupem se k těmto vzniklým problémům postavili.“

Přes počáteční protesty fanoušků byli nakonec všichni v klidu, bylo jasné, že na odstranění problému se tvrdě maká. Hlavně si nikdo nepřipouštěl, že by se koncert nedohrál do konce. Asi po 30 minutách zazněly první tóny skladby „Dogshit“, koncert se znovu rozjel a od té chvíle už vše probíhalo podle původního scénáře. Show byla dech beroucí, odezněly všechny hity ze setlistu pro evropské turné, spokojenost fanoušků byla veliká. Po koncertě došlo i na setkání s kapelou, závěr večera byl prostě skvělý.

Tento pražský koncert se natáčel na 4 kamery a po 6 letech tento materiál přichází na svět v podobě nového fan made DVD "Prague Myth".

www.skinnypuppy.hu
www.skinnypuppy.cz
www.theprocessvault.blogspot.com
www.skinnypuppy.com



Skinny Puppy - "Prague Myth" DVD teaser

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.