Lakeside X představili druhý singl a spustili crowdfundingovou kampaň

Domácí Lakeside X se v druhém singlu přemístili do Berlína. 

Pražská synthpopová formace Lakeside X po prosincovém návratovém singlu Fire In The Sky potvrzuje rozhodnutí vrátit se po více než dekádě na scénu dalším singlem. I na něm trojice spolupracovala s Danielem Myerem (Haujobb, Liebknecht, Covenant, Architect).

Tentokrát přichází na řadu hybnější kousek Rising, ke kterému kapela v Berlíně dokonce natočila hraný videoklip. "Toulal jsem se ulicemi Berlína, na uších sluchátka a v nich hudbu Nicka Cavea, Davida Bowieho, U2, Depeche Mode  - všech těch velikánů, kteří v Berlíně natočili své zásadní desky - a psal jsem si útržky myšlenek, které se měly stát budoucími texty písní. Někde tam, uprostřed studených nocí listopadu 2019, nedlouho předtím, než nás měly okolnosti zavřít na dlouho doma, jsem se rozhodl začít pracovat na nových věcech pro Lakeside X, na nových písních o cestě, o mizení z tohoto světa, o pádech a o vstávání z popela a nové naději. Chtěl jsem, abychom natočili video právě v Berlíně, a symbolicky tak poslali pozdrav všem těm, kteří tou cestou šli před námi a kterým vděčíme za hodně,” přibližuje důležité momenty zpěvák Janne Marvannen.

 

Lakeside X - Rising
 

Nově vydaný singl obsahuje i remix od anglického skladatele, producenta a zpěváka v synthpopových klasiků Mesh - Marka Hockingse, který pod svou sólovou značkou Blackcarburning představil song v zajímavém provedení kombinujícím vokální syntezátory a symfonické zvuky. Kolekci doplňuje “B-strana” s názvem Destiny. Singl Rising vyšel v distribuci platformy Musicraft v pátek 25. února 2022 na všech hlavních hudebních službách ZDE.

Společně se singlem také kapela odtajnila název nového alba, které je "Love Disappears". Ačkoli práce na nové desce není zdaleka u konce, trio spustilo na její podporu crowdfundingovou kampaň se spoustou zajímavých odměn, včetně nikdy nevydaného materiálu, artworku nebo dokonce doživotní vstupenku na koncerty!

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.