Berlínské hnutí Modern Movement se představuje průřezovou kompilací

Jedna z nejagilnější uměleckých platforem současného Berlína je určitě skupina "Modern Movement", která po třech letech fungování připravila k vydání na značce aufnahme+wiedergabe svojí průřezovou kompilaci.

VA_-_Modern_Movement

Když berlínští umělci v roce 2010 zakládali "Modern Movement", dali si záležet, aby skupina nebyla pouze jednostranně zaměřena, ale aby byla opravdovým průřezem kreativních osobností napříč žánry. Co je dodnes filmařům, fotografům, DJům, hudebníkům a umělcům dalších oborů společné, je jakýsi temný podtón jejich tvorby, který je blízký i gotickým fanouškům.

Modern Movement, jejichž hlavním tahounem je Jen Ellerson, budou 27. července zahajovat výstavu obsahující 47 portrétů umělců spadajících do této platformy, které pořídil londýnský fotograf Tom Kavanagh. Při této příležitosti vydá label aufnahme+wiedergabe průřezovou kompilaci kapel, které jsou s "Modern Movement" spojení.

Například Gertrud Stein, Nao Katafuchi, Velvet Condom, Mueran Humanos, Sixth June nebo Bloodygrave & Die Lust!, tedy kapely zaměřené především cold wave, industriálním, minimal elektronickým nebo postpunkovým směrem. 

Ještě předtím, než 18skladbová kompilace vyjde oficiálně na CD, si jí celou můžete poslechnout přímo tady:

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.