Női Kabát a Soft Riot se opět vrací do Prahy

softriot_sV pátek 19. července můžete v klubu K4 znovu vidět synthpopové projekty Női Kabát a Soft Riot.









Kolektiv Rare přichystal další zajímavou akci

Női Kabát (UK)

Trojice z Londýna Dee Rüsche, Owen Pratt a Jonas Ranssøn se inspiruje konstruktivismem, futurismem a sedmdesátkovými sci-fi filmy. Tyto vlivy pak odívá do zvukového kabátku připomínajícího rané průkopníky industrialu, nové vlny a EBM. Mezi zvlněnými mechanickými rytmy zůstává hlas jedinou jasně poznatelnou lidskou silou.



Női Kabát – Industry 


Női Kabát prozatím vydali kazetu "I Corrode/Seeds of Time", která je momentálně vyprodaná, a na letošní léto mají nachystaný nový sedmipalcový singl. Ten vyjde na německém labelu Aufnahme + Wiedergabe, který má na svědomí desky spolků jako Lebanon Hanover, Death of Abel nebo The Devil and The Universe.



Soft Riot (CAN/UK)


Vancouverský muzikant a designér Jack Duckworth působí v různých projektech a kapelách už víc než patnáct let. Původem součástí živelné art-punk/hardcore scény, která v polovině devadesátých let hýbala západním pobřežím Kanady a Států, se Jack nakonec před deseti lety vydal směrem k obrodě syntetizátorového postpunku.

Svou inspiraci Soft Riot bere ze syntetizátorových filmových soundtracků dob minulých, raného EBM, minimal wave, drone a trochy synthpopu. To vše se pak manifestuje mocnou dávkou tepavých melodických sekvencí a tvrdým sci-fi zvukem, který s náznaky černého humoru vypráví prostřednictvím současného zlomeného postmoderního světa posluchači své příběhy.



Soft Riot – You Can't Please Everyone


Po mnoho let byl Soft Riot jen občasnou studiovou záležitostí, zatímco Jack investoval svou energii do jiných hudebních skupin. Začátkem roku 2011 si však projekt konečně získal zaslouženou pozornost vydáním počinu “No Longer Stranger” u vydavatelství Panospria. S tím přišla první koncertní vystoupení spojená s dalším vývojem zvuku. Ten se dá slyšet na prodlouženém singlu “Another Drone In Year Head” rychle rostoucího sanfranciského labelu Tundra Dubs (Funerals, ∆AIMON) nebo na kazetové osmiskladbové kompilaci "Hyperbolic Masses". Nejčerstvějším přírůstkem je ale album „Fiction Prediction“, které péčí vydavatelství Other Voices Records vyšlo minulý měsíc.

A i naživo je Soft Riot – vybavený třemi syntetizátory, mikrofonem, mixem a hromadou krabiček s efekty – atmosférickou koncertní záležitostí, kterou je třeba neprošvihnout a slyšet.



O afterparty se postarají DJs whydie? a Modu z pořadatelského kolektivu Rare.

Soft Riot (CAN/UK), Női Kabát (UK)
19. července (21:00)
Praha, Klub K4 (Celetná 20)
Vstup: 150 Kč na místě

Soft Riot Noi Kabát

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.