Claus Larsen produkoval debut dánských Depešáků - Vaylon

Claus Larsen s Leather Strip sice v těchto dnech pobývá na svém historicky prvním turné po Severní Americe, v domácím Dánsku se jeho jméno v současné době na scéně skloňuje spíše v souvislosti s producentstvím debutové desky synthpopové dvojice Vaylon, která dostala název "Primus".

Vaylon_-_Primus

 

Spousta kapel na začátku devadesátek ve zlatých, tvrdě elektronických letech vznikla, vytvořila hudebně zajimavý materiál, ale rozpadla se dříve, než jsme se o ní mohli dozvědět díky vydanému CDčku. Některé z nich tento rest dohánějí po více než dvou dekádách a jednou z takových kapel je i dvojice Vaylon. Ole Ulrich Jensen s Danem Holtem Beckem z dánského hlavního města zjistili, že skládat elektronickou hudbu v dnešní technologicky pokročilé době je mnohem jednodušší a jala se hrubě načrtnutý repertoár z devadesátek dotáhnout do finálního stavu. Oporou jim byl především Claus Larsen z Leather Strip, který práci na debutové desce producentsky zaštítil. Výsledek v podobě 12skladbového debutu "Primus" jasně zrcadlí vzory, které kapely provádí už od začátku společné práce v 90. letech - Depeche Mode, Erasure, Camouflage a další synthpopové veličiny.

Album si můžete poslechnout i zakoupit na Bandcamp profilu kapely a ještě k tomu se podívat na dvojici černobílých klipů, které vznikly ke klipům Still So Wrong a The Maze.


Vaylon - Still So Wrong

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.