Řečtí Daemonia Nymphe předkládají na novém EP čarodějnické ukolébavky

Po dlouhých letech se řečtí Daemonia Nymphe představují s novým studiovým materiálem.

O projektu Spyrose Giasafakise jsme vás neinformovali už více než osm let. Je pravdou, že okolo Daemonia Nymphe zas takový frmol v poslední době není. Za pozornost stojí především album "Macbeth" z roku 2016, které je naplněné hodebním doprovodem k Shakespearovské divadelní klasice, kterou uvedlo Národní divadlo severního Řecka.

Jednou ze skladeb projektu byla "Witches Lullaby", čarodějnická ukolébavka reprezentující záhadné a nebezpečné bytosti, které manipulují s Macbethem a nutí nás přemýšlet, jestli jsou ve skutečnosti jeho osudem. Ukolébavka je melodie, která symbolizuje narození; nový život. Dokonce i ve starověké řecké mytologii byl život ovlivňován osudy, a to sudičkami Clotho, Lachesis a Atropos. První představovala přítomnost, druhá budoucnost a třetí minulost. Splétali dohromady vřeteno života.
 
Na základě melodie původní "Matbethovské" ukolébavky vznikly další čtyři originální ukolébavky, na kterých svou nezaměnitelnou stopu zanechali vzácní hosté. Konkrétně se jednalo o Japonku Hattis Noit, Španělku Priscillu Hernandez, Britsko/Portugalskou vokalistku Victorii Couper ve spolupráci s Britsko/Tureckou umělkyní Reyhan Yusuf a samozřejmě Řekyní Evi Stergiou, dlouholetou zpěvačkou Daemonia Nymphe. Pětiskladbové EP "Witches Lullaby" vyšlo 31. března 2021 na vlastním Bandcamp profilu projektu.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.