Vyšlo druhé pokračování kompilace "Synth Slovakia"

Po třech letech od vydání první kompilace "Synth Slovakia", přichází slovenský tým nadšenců s druhým pokračováním představující současnou podobu slovenské elektronické scény.

"V roku 2017 vyšla prvá kompilácia syntezátorovej hudby na Slovensku "Synth Slovakia". Bola to prehliadka a prierez 30 ročnej tvorby slovenských autorov. Na dvojke sa už tvorcovia rozhodli rozšíriť vnímanie hudobného žánru SYNTH aj o ďalšie polohy. Pribudla scénická tvorba, inštrumentálne projekty, ambient, retro, synthwave, darkwave, electro, EBM. Za výberom projektov a skladieb stál tentokrát dramaturg Robert Herceg. Oslovil predovšetkým projekty, ktoré neboli na prvej kompilácií. Ďalším kritériom výberu bol pozitívny kvalitatívny hudobný posun starších projektov. A pridal aj nové moderné. Kompilácia "Synth Slovakia Vol.2" teda nie je žiadna náhoda, ale chronologicky poskladaný výber toho najlepšieho, či najzaujímavejšieho za posledné dva roky. Tvorcovia nezabudli ani na väčší priestor pre autorky, textárky, speváčky a hudobníčky. Nová kompilácia posunula snahu združenia o popularizáciu syntezátorovej hudby na Slovensku o stupienok vyššie. V zmysle kvality i celkového koncepčného zámeru.

Výber obsahuje 18 skladieb od 18 rôznych projektov. Eight Chances, Adrián Ulík, 580 Miles, Eclipsed, Gladia Moony, Lightune, Grawlix, ImiAFan, bisTroš, Havran228, IAmNøt, MFLS feat. Milan Monte Bartalský, Montage, Love My Science, The Silence, The Opposer Divine, The Roben, CHEBEAFF feat. Key Head feat. Solo."

 "Synth Slovakia Vol.2" sampler vychází 12.12.2020 elektronicky i na CD, a objednat si ho můžete níže na Bandcamp profilu sdružení. Více informací o kompilaci najdete také na stránkách https://www.synthslovakia.sk/cd-kompilacia-vol-2/

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.