Neofolkový projekt Darkwood přichází s novou deskou po dlouhých sedmi letech

Dříve výrazně aktivní neofolkový projekt Darkwood se v posledních letech odmlčel, aby se připomněl opět v letošním roce s novou řadovou deskou.

Henryk Vogel vede projekt Darkwood od konce devadesátých let. Na svém kontě má osm řadových desek, řadu EPček i singlů. Dokonce i kompilaci předělávek svých skladeb od jiných autorů. Od roku 2013, kdy vyšla deska "Schicksalsfahrt", se ale Henryk autorsky odmlčel. Vydal pouze kompilaci toho nejlepšího ("Swords In Stone"), na jedné desce shromáždil příspěvky ze starých nahrávek a kompilací ("Flammenlieder") a na EPčku "Erntefeuer" zpřístupnil část koncertu Lichterflug-Festival, který proběhl před čtyřmi roky v Duisburgu. Ticho naštěstí ukončuje nové album "Twilight Garden", které projekt z Drážďan vrací zpátky do hry. 

Darkwood - Chased By The Swans
 
Album "Twilight Garden" obsahuje celkem desítku písní (všechny nazpívané v anglickém jazyce) založených, tradičně, na akustických kytarách. Nově se ale v aranžích objevují basové linky, syrové bicí a elektronické zvukové plochy, do kterých tu a tam vstoupí akordeon nebo trubka. Album vyšlo uprostřed léta v digitální podobě, později i na CD a v LP podobě. Všechny varianty kolekce jsou k dispozici níže na Bandcamp profilu kapely.
 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.