Andromeda Draco

andromedadraco_sA máme tu další objev, který se uhnízdil v naší CzScene líhni pro umělce, spojené se scénou. Andromeda Draco je jednočlenný projekt, který sice funguje teprve dva roky, ale už má za sebou několik velmi viditelných záseků na hudebním poli. Andromeda navíc nedělá jen hudbu, tančící na pomezí darkwave, ambientu a elektroniky, ale sama se stará i o mix a mastering svých počinů. Seznamte se – Andromeda Draco...



 

O projektu

Andromeda Draco vytváří hudbu na pomezí stylů darkwave, electronic, gothic, industrial a experimental, ale třeba její album s názvem "Elements" se všem těmto stylům vymyká a patří spíš mezi meditační, ambientní až soundtrackovou hudbu. Baví jí experimentovat se zvukem, zkoušet nové věci a nebojí se kombinovat různé žánry, pokud ji oslovují. Říká o sobě, že: "Hudba je pro ni zábavou a něčím, co jí pomáhá 'se nezbláznit'".

Biografie

Andromeda se k hudbě vrátila po mnoha letech roku 2011, kde se účastnila příprav alba "Eternal Fate Conspiracy" slovenského projektu Mindslide jako zvukař. Také remixovala skladbu “Suicide – Section of the C”, která se na desce objevila. Zanedlouho poté vydala v prosinci roku 2011 pod hlavičkou vydavatelství TuneCore hned dva singly, které nesou název “Obsession” a “Sanctity of Passion”. V červnu roku 2012 vyšla její skladba “Pain” na kompilaci “Time When the Rain Stopped” vydavatelství AmaCreedo ’11.

Později, 11. září 2012, vydala album plné meditační hudby, nesoucí název “Elements”, které bylo inspirované pohanstvím. V současné době připravuje nové album s názvem “Crimes of Passion”, které by mělo vyjít v několika příštích měsících, a bude se pohybovat ve stylech darkwave, experimental, electronic. Andromeda Draco je take členkou začínající československé kapely Cold Front.



Sestava

Andromeda Draco na své hudbě pracuje sama. Od hudby přes texty, samply, veškeré technické věci, včetně mastermixu, grafiky a vydání. Je vlastníkem a zakladatelkou malého začínajícího vydavatelství Black Bat Records, které digitálně distribuuje hudbu do celého světa.

Inspirace/vlivy

Svou inspiraci sbírá Andromeda Draco na různých místech. Hudba je pro ni hlavně způsob, jak ze sebe dostat emoce a porozumět jim. Její tvorbu tedy ovlivňuje sám život, lidé, se kterými se setkává, ale také příroda a čarodějnictví. Aby vystihla emoce nebo to, co se kolem ní děje, ponořuje se hluboko do toho, co chce ztvárnit. Při tvorně alba "Elements" například uzpůsobila i svůj jídelníček tak, aby obsahoval jenom element, kterým se zrovna zabývala. Prováděla také různé dlouhé meditace a rituály, při kterých se spojovala s konkrétními energiemi.

Hlavními kapelami, které ovlivnily a stále ovlivňují její tvorbu, jsou například Nine Inch Nails, Front Line Assembly, Marilyn Manson, Front 242, Nitzer Ebb, Skinny Puppy, Dead Can Dance nebo Laibach. Tíhne ale i k vážné hudbě (hlavně J. S. Bach, R. Wagner, S. Rachmaninov, P. I. Čajkovskij nebo Ludwig von Beethoven) a soundtrackovým skladatelům jako jsou například Hans Zimmer nebo Wojciech Kilar.

Diskografie

Eternal Fate Conspiracy – Mindslide – mix a mastermix – AmaCreedo 11“
Sanctity of Passion – singl - TuneCore
Obsession – singl - TuneCore
Time When the Rain Stopped – Pain – kompilace - AmaCreedo 11“
Elements – album - Black Bat Records

Profil Andromedy Draco najdete na CzScene

 

andromedadraco

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.