Čtvrtý díl neofolkové série Dark Britannica obsahuje i novou skladbu Petera Ulricha z Dead Can Dance

Třináct let po vydání přelomové neofolkové kompilace "John Barleycorn Reborn: Dark Britannica", přichází label Cold Sping se čtvrtým pokračováním, které přináší exkluzivní dvě a půl hodiny žánrové muziky od 32 projektů.

Industriální label Cold Spring má velkou slabost pro neofolk. Už před třinácti lety přišel s významnou kompilací "John Barleycorn Reborn: Dark Britannica", která na ploše dvou disků shrnovala to nejzajímavější z ostrovní, temně folkové scény, včetně skladeb od Andrew Kinga, Sol Invictus, Sieben nebo Martyna Batese z Eyeless In Gaza. I čtvrtý díl se soustředí na stejná témata, kterými jsou cyklická povaha času a ročních období, nebo vztah lidstva k přírodnímu prostředí s opakujícími se odkazy na Johna Barleycorna, mýtické postavy britské folkové historie.

Letošní pokračování má název "The Forme To The Fynisment Foldes Ful Selden" a soustředí se především na méně známé, i když také skvělé, temně folkové projekty. Výjimkou je účast bývalého člena Dead Can Dance, Petera Ulricha, který kompilaci věnoval exkluzivní skladbu. Ta, stejně jako celá kompilace, se obrací k dožínkám jako význemné události roku. Kompilace vyšla 11. září 2020 na 2CD a v digitální podobě. Poslechnout si jí nebo zakoupit můžete níže na Bandcampu profilu labelu.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.