Letošní slovenský Synthfest nebude. Letos ale proběhne Synth Pop Night.

Letošní ročník Synthpop Slovakia měl proběhnout už za měsíc. Organizátoři ale jeho termín přesouvají do příštího roku. Místo toho na prosinec ohlašují Synth Pop Night s živými projekty.

"Je nám velice líto, ale z důvodu COVID-19 a věci s tím související ... přesouváme SYNTHFEST na příští rok 2021. Toto rozhodnutí nebylo snadné, ale rozumně a zodpovědně jsme do detailu zvážili všechna pro a proti. Jsme mezinárodní festival a neumíme v této nejasné době předvídat a garantovat bezproblémové hraniční přechody hostů z různých zemí. A konečně jde především a hlavně o bezpečnost. Nebojíme se, ale chceme eliminovat jakýkoliv kontakt s náhodným virem. Nejsme jednorázový dvouhodinový koncert na terase, ale celovečerní festival v uzavřených prostorách. Zároveň pořádáme výstavu syntezátorů, jejíž principem je právě dotyk desítek či stovek lidí po sobě, což by bylo komplikované dezinfekčně zvládnout. Jinými slovy. Nechceme dělat kompromisy kvality a dbáme na bezpečnost. Bude tedy rozumnější, když se setkáme raději na příští rok za příznivějších podmínek. O to více se tak můžeme soustředit na kvalitní kulturní i vzdělávací zážitek. Těšíme se na Vás o rok - 2021", vysvětlují organizátoři v oficiálním stanovisku své rozhodnutí.

Místo něho ale ohlašují Synth Pop Night, která by měla proběhnout 12. prosince v trnavském Artklubu. Naživo se představí Terminal State a Eight Chances, Key Head z KIFOTH a současné Vanessy připraví workshop tvorby elektronické hudby, a následnou afterparty ve stylu synth/elektroniky se postarají DJ Diablo a DJ Krto. Informace najdete na FB eventu akce ZDE.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.