Na album pro Běloruskou nadaci solidarity přispěli tracky Molchat Doma nebo The Underground Youth

Solidarita s děním Bělorusku nechala vzniknout kompilaci "For Belarus", která obsahuje i řadu gotice blízkých skladeb.

Aktuální vzedmutí občanských aktivit po zmanipulovaných volbách v Bělorusku získalo podporu veřejnosti po celém světě. To krásně ilustruje i kompilace "For Belarus", která je hudebním příspěvkem Běloruské nadaci solidarity. Kompilace obsahuje celkem 23 skladeb všech žánrů. A nás těší, že obsahuje řadu gotice blízkých příspěvků.

Abychom byli konkrétní. Celkem jasný vzkaz poslali svou skladbou "Ja ně komunist" domácí postpunkeři Molchat Doma z Minska. Darkwave hvězdy z Litvy Solo Ansamblis, které nedávno vydali svou novou desku na labelu Artoffact records, přihodili na kompilaci track Malda. Běloruští postpunkeři Super Besse na výběr dodali cover ruských postpunkových pionýrů Kino a zajímavou skladbou příspěli i Britové The Underground Youth, Rusové Perforated Cerebral Party nebo spoluzakladatelka Einstürzende Neubauten Gudrun Gut.

Organizátoři kompilace píší: "Cílem výběru je ukázat solidaritu se statečnými Bělorusy a vybrat peníze pro oběti současných státních represí. Prostředky budou zaslány přímo Běloruské nadaci solidarity - jedné z několika nadací, která v současnosti nezávislému dění v Bělorusku pomáhá. Není čas čekat - občané Běloruska teď zoufale potřebují naši pomoc."

 

  

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Netvrdím že Lukašenko je kdo ví jakej,ale tohle je jasný Běloruský Majdan či Sametový podvod.Stačí se podívat hlouběji,až podezřele to nese stejné znaky.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.