Kostlivec kráčí na novém nefilmovém singlu Johna Carpentera

Legendární hororový režisér John Carpenter si dává na chvíli oddech od filmařiny a vydává další skladby stvořené mimo jeho soundtrackové teritorium. Ale nebojte, temné jsou dostatečně!

Bylo to velké překvapení, když před pěti lety John Carpenter vydal album "Lost Tapes" s hudbou, která neměla nic dočinění s jeho bohatou filmografií. Tu, jak známo, většinou opatřil svou vlastní muzikou. Právě album jeho nefilmové tvorby pomohlo nastartovat nebývalý zájem o tvorbu letos 72letého multižánrového umělce. Po prvním dílu "Lost Tapes" přišel o rok později druhý a podle aktivit labelu Sacred Bones to vypadá, že se schyluje k vydání třetí nefilmové desky.

Venku je totiž singl "Skeleton/Unclean Spirit", který John natočil znovu se svým synem Cody Carpenterem a vnukem Danielem Daviesem. "Bylo to osvěžující, že jsem mohl psát hudbu, která se nemusela přizpůsobit žádným pohyblivým obrázkům", pochvaloval si John, který zároveň s potomky tvoří soundtrack k připravovanému hororu "Halloween zabíjí" režiséra Davida Gordona Greena.

Nazpátek ale k "Skeleton/Unclean Spirit". Singl si můžete poslechnout a pořídit níže na Bandcamp profilu vydavatelství v digitální podobě a na limitovaném 12palcovém vinylu.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.