Stabbing Westward vydají návratovou desku

Z hlubin zapomnění se vynořuje další jméno, které by rádo znovu na výsluní.

Budou to už čtyři roky, kdy někdejší hvězdná indusrocková formace Stabbing Westward ohlásila reunion (psali jsme TADY). Tehdy to vypadalo jen na jednorázové oživení v rámci oslav třiceti let kapely. Letos v lednu se ovšem kapela přihlásila s novým EP "Dead & Gone", prvním novým materiálem po téměř 20 letech mlčení. A nezůstane jen u něj: Ještě letos by mělo na značce COP International vyjít zbrusu nové řadové album "Wasteland" v produkci Johna Fryera (Depeche Mode, Nine Inch Nails, Cocteau Twins), který s kapelou spolupracoval jak na první desce "Ungod" (1994), tak především na přelomovém nosiči "Wither Blister Burn + Peel" (1996).

"Je skvělé pracovat znovu se Stabbing Westward", říká Fryer. "První dvě desky, které jsme spolu udělali, byly jedny z mých nejlepších producentských prací." Frontman Christopher Hall k tomu dodává: "Byl jsem nadšený, že máme možnost se vrátit ke kořenům Stabbing Westward opětovnou praci s Johnem. John nám pomohl najít náš zvuk na první desce a pak nám pomohl udělal obrovský skok s druhým albem. I když tohle bude naše pátá řadovka, cítím se jak na začátku a je skvělé mít Johna zase u kormidla."

Kapelu nyní tvoří zakládající členové Christopher Hall (kytara, zpěv) a Walter Flakus (klávesy, programování), které doplnil dlouholetý souputník Carlton Bost (basa) a nováček Bobby Amaro (bicí).

Stabbing Westward - Save Yourself
 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.