Riki dospěla po třech letech k debutu na rozhraní osmdesátkového popu, darkwave a EBM

Riki, tajemný projekt z Los Angeles, přichystal po třech letech zajímavý bezejmenný debut.

Už jsme vás o sólových aktivitách Niff Nawor přech třemi lety informovali. Bývalá členka deathrockových Crimson Scarlet přesedlala v roce 2017 na elektronickou hudbu a vydala na konci roku zajímavé EP "Hot City". Zaujala tak nejen řadu posluchačů, ale také label Dais records, který jim nabídl pomocnou ruku s vydáním debutu. 

 

Riki - Napoleon
 
 

Na osmiskladbový bezejmenný nosič jsme si museli počkat možná déle, než kdokoliv očekával. Vydání předskakovaly celkem tři singly, přičemž druhý z nich, "Böse Lügen", se vrátil k debutu, a znovu připomněl německy zpívanou skladbu v temnějším hávu. Další dva singly pak byly opatřeny videoklipy.

 

Riki - Earth Song
 
 
Vydání eponymního debutu Riki pak Dais records naplánoval na Valentýnský pátek 14. února 2020. Album si můžete pořídit v digitální podobě niže skrze Bandcamp profil labelu, na různých typech vinylu a na CD pak novinku kupujte ze stránek vydavatelství - ZDE. Zajímavý debut snoubící rukopis cold wave kapel, Kate Bush, protagonistů Neue Deutsch Welle a řady dalších umělců především 80. let, nalezl v Riki svou tvář relevantní pro 21. století.
 
 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.