Wires & Lights v obrazech aneb Připravte se na nedělní koncert

Tento týden se v Klubu Famu představí dvojice zajímavých jmen současné kytarové scény. A byla by škoda si je nechat utéct.

Hlavní postavou německé party  Wires & Lights je bez debaty Justin Stephens, který někdy v roce 1995 nakopl gothic rockovou partu Passion Play. S ní nahrál týž rok demokazetu "Act One: Scene One", násleovanou dalším demáčem "Waiting in the Wings" (1997), kterou o rok později následovalo EP už v CD formátu "Name No Names". V roce 1999 potom přišel dlouhohrající debut "Stress Fractures" následovaný o dva roky mladším albem "Dreaming Spikes". Kapela z britského Oxfordu tedy měla řádně nakročeno, jenže...

 


Passion Play - Caught By the Nails
 


Kapela se odmlčela a protože Justin neměl do čeho píchnout, pustil se v roce 2008 do spolupráce s Frankem Vollmannem a jeho Frank the Baptist. Místo vokálu a kytary u něj obsluhoval basu a bylo jasné, že dřív nebo později mu to bude málo. V roce 2012 ještě přišlo poslední CD Passion Play s výmluvným jménem "The Final Act". Na něm jsou pouze znovu nahrané starší songy. Rok na to následoval poslední rozlučkový koncert Passion Play na Wave Gothic Treffen a přišel čas Wires & Lights.

 


Wires & Lights - Drive
 
 
Toho času se už cestovatel Justin pohybuje v Berlíně a s novými spoluhráči Ralfem Hünefeldem (kytara, synťáky), Gabrielem Brerem (basa) and Sebastianem Hilgetagem (bicí) má novou chuť do práce. V srpnu roku 2014 se kapela poprvé zjevuje na kompilaci "Pagan Love Songs vol. 3" se slibnou hitovkou "Swimming" a se současným a moderním postpunkovým zvukem. Fans se začínají těšit, ale na dlouhohrající debut "A Chasm Here and Now" dojde až o pět let později.
 
 

Wires & Lights - Swimming

Prvním singlem je song "Drive", který zároveň dostal videoklip, v němž se kapela ustavičně zamotává do kabelů od svých nástrojů. Uvidíme jestli se jim něco takového podaří i v neděli. Pravdou však je, že režisér videa a kapela chtěli oním svazováním promluvit o depresi, která nenechá člověka nic dělat a tenhle singl se snaží ukázat druhou stranu mince a naopak najít zdroj, který člověka nakopne a dostane ven z těchto stavů. Z podobných pocitů a nálad těží i další klip k už známému tracku "Swimming". Také v něm se Justin snaží popsat svoje obobí tápání, nalezení impulzu a jakési obrazné vynoření nad hladinu a opětovné nalezení svého já.

 

Wires & Lights - Sleepers

Dosud poslední video je z trochu jiného soudku. Klip ke skladbě "Sleepers" mluví o pohodlnosti a o zavírání očí před globálními problémy. O chůzi ve vyšlapaných cestičkách a pohřbení jakýchkoliv snah něco změnit. Ta znovu nalezená životní energie z frontmana Wires & Lights a jeho party jen sálá, nenechte si tedy ujít zážitek, který slibuje jejich nedělní koncert v pražském Klubu Famu.

Wires & Lights + A Projection
2. 2. 2020, Praha, Klub Famu
vstup: 250,- / 350,-

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.