Hexvessel se na novince vrací s Nickem Cavem v srdci do opiových doupat

Anglický trubadúr Mathew Kvohst McNerney se na novém singlu prezentuje černočerným duchařským blues, které předznamená novou desku jeho projektu Hexvessel.

Nejdříve si podmanil fanoušky metalu (Dødheimsgard). Poté, co ho kroky zavály do Finska, ho země tisíců jezer a nekonečných lesů svou přirozenou konstitucí zlákala už jako Hexvessel do akustických, avantgardních končin s až pagansky neofolkovými kontacemi.  Na páté řadové desce Mathew se svými finskými spoluhráči vychází z lesů, ale zájem o prastaré mýty ho neopouští ani v prostředí zakouřených putik. V nich jakoby hrál Nick Cave a noir kytarou mu přizvukoval sólový Brendan Perry z Dead Can Dance.

První singl Hexvessel z připravované páté řadovky se jmenuje Demian a doprovází ho vizuály z filmu Jean Cocteaua Krev básníka z roku 1930. Samotná píseň je pak inspirována stejnojemenným románem Hermana Hesse. Celé album dostane název "Kindred" a vyjde 17. dubna 2020 na labelu Svart records v digitální podobě, na CD i na vinylu. Najdeme na něm i cover skladby Fire Of The Mind od Coil. O tom už si povíme ale zase příště.

 

Hexvessel - Demian

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.