Domácí paganská Ďyvina vydala debutové EP a udala písničku na prestižní Snowflakes kompilaci

Ostrava paganské scéně zplodila nejprve Nemuer, aby v letošním roce následoval další zajímavý výhonek - Ďyvina. Ta vydala své debutové EP a udala jednu písničku i na sedmý díl prestižní kompilace "Snowflakes".

Šéfa Ďyviny jsme mohli zaregistrovat už před lety ve folkových Pilgrim, kteří lavírovali někde mezi irskými lidovkami a středověkými písněmi. Už tehdy se Vít Přibyla a spol. nechali silně inspirovat fantasy tématikou a jejich anglicky zpívaná tvorba měla výrazně melancholický nádech.

Není divu, že nástupující paganské vlivy musely v hudbě Vituse zarezonovat. A tak vznikla Ďyvina, nová kapela, která v létě vydala v tichosti ve vlastním nákladu debutové EP "Počva". Zajímavé vedle muziky je i užití mezislovanštiny, takového slovanského esperanta zamýšleného jako univerzální dorozumívací prostředek mezi všemi slovanskými národy. Čtveřice umístila EP na svůj Bandcamp profil, kde si písničky můžete poslechnout a v digitální podobě i zakoupit. 

 

Ale to není v souvislosti s Ďyvina ještě všechno. Její skladba Vlčí mák se totiž čerstvě objevila i na sedmém pokračování kompilace "Snowflakes", které vydalo německé sdružení At Sea Compilations. To vedle Ostraváků na sampler sneslo dalších 35 ukázek od kapel z Evropy, severní i jížní Ameriky (včetně známých Autumn Tears) a dvě ukázky přihodily kapely z Izraele. Zajímavá muzika zúčastněných osciluje od neoklasiky, neofolku až k něžného darkwave. Ideální prostředek ke zklidnění v hektické předvánoční době. Těměř tři hodiny muziky můžete za přijatelných 5 Euro zakoupit níže na Bandcampu sdružení.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.