Vypněte si zcela zvuk u TV a pusťte si nové Nothing But Noise!

Minulý rok jsem si ze zvědavosti koupila na jednom elektronickém festivalu CD od bočního projektu Front 242 pojmenovaném Nothing But Noise s očekáváním nového obzoru v hudební elektronické sféře. Rok uběhl a máme tady k poslechnutí další kousek.

 

Nothing_But_Noise_-_Music_For_TV1

 

Elektronické trio Nothing But Noise – boční projekt belgických Front 242 (frontmana Daniela Bressanuttiho) vydají 20.4. první sérii se zvláštním názvem a podtextem „Music for Muted TV 1“ . Hudba určená pro ztlumenou televizi nebo-li náhradní hudba pro libovolný televizní program.

Vydání alba bylo naplánováno na sobotní Record Store Day a náklad byl omezen na 300 kopií na bílého 10palcového vinylu. Bude se jednat o dvě skladby, obě o stopáži 11 min a 52 sekund. Hudba je koncipována jako televizní podkres k filmu či reklamě, kdy původní zvuk je vypnut. Dominantní myšlenkou tohoto EP je možnost oddat se zcela akustické sféře. I proto je nová muzika Nothing But Noise arytmická. Daniel se tak na „Music for  Muted TV 1“ se svými spolupracovníky posunul ve svém experimentování do nových, takřka ambientních dimenzí.

 

{vimeo}56188895{/vimeo}

Nothing But Noise - Love Will Tear Us Apart (Joy Division cover) Live in Antwerp 2012

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.