Do Prahy dorazí deathrockeři NOX NOVACULA v doprovodu minimal synth projektu PROFIT PRISON

Kdepak grunge, my vám ze Seattlu přivezeme jen temnotu a chlad.

Nox Novacula povstali z pavučin Seattlu poměrně nedávno, ale od roku 2017 stihli ujít pořádný kus muzikantské cesty. Charlotte, Dav, Ezra a Zu se do netopýřího světa uvedli po samotné kapele nazvanou kazetou, která vyšla v roce 2018. Neučesanému, nervnímu a špinavému mixu gothic rocku a deathrocku vévodí drzý a agresivní vokál zpěvačky Charlotte Blythe, který je zároveň nejcharakterističtějším prvkem projevu kapely. 
 
Na první nahrávku letos navázal sedmipalec „Hitchhiker/Drug“. Nečekejte žádné melancholické naříkání ani goth klišé. Kapela je neúprosně současná a její studená tvorba poukazuje na ty nejšpinavější zákoutí dnešního světa. Což neznamená, že nenabízí spoustu emocí. Ty jsou však převážně hořké, negativní či zlostné. Nedávno kapele vyšlo u polského labelu Bat-Cave kompilační CD „The Beginning“ na němž najdete obě dosud vydané nahrávky kapely. 

 


Nox Novacula - Waiting (live on KEXP)



Spolu s nimi přijede ze Seattlu do Prahy Parker Lautenschlager se svým solo synth projektem Profit Prison. Tenhle chlapík dřív řádil v hard core partě Marrow, v řadách power elektroniků Anteinferno a dokonce s black metalovou kapelou Bhereg. Od roku 2016 se však plně věnuje právě Profit Prison, kde míchá synthpopové, postpunkové a abstraktně industriální prvky v melancholicky taneční citovku, která lyricky řeší témata, jako jsou izolace, odcizení či paranoia. 

Inspirován Franzem Kafkou stejně jako Kraftwerk tíhne k chladnému minimalismu, který promlouvá o Parkerových nočních můrách. První EP „Myra“ vyšlo v roce 2017 na kazetách a jasně naznačilo směřování projektu. Letos potom následovala novinka „Six Strange Passions“, která vyšla u renomovaného labelu Avant!, což je samo o sobě jistou zárukou kvality. Pakliže máte chuť na porci Hi-NRG disco beatů se sedmdesátkovým zvukem a rozechvělými vokály, potom je gig Profit Prison určen právě vám.

 


Profit Prison - Strange Situation
 
 
Deathrocková nakládačka Nox Novacula i chladný synth tanec Profit Prison se představí bok po boku 9. října v Klubu FAMU. Užijte si v Praze během jednoho podzimího večera něco atmosféry temné scény Seattlu. 

Nox Novacula, Profit Prison
9. 10. 2019
Klub FAMU, Smetanovo nábřeží 2, Praha
vstup: 250,- Kč (pouze na místě).

  

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.