Spektralized a Mechatronic prvními vydávajícími na Space Race labelu

Před více než měsícem jsme vás na stránkách Sanctuary.cz informovali o vzniku sublabelu Space Race vydavatelství EK Product. Koncem měsíce zde vychází první desky projektů Spektralized a Mechatronic.

 

Mechatronic_-_Dreams

 

Jak už jsme psali, čistě EBM label EK Product dostal chuť vydávat i jemnější muziku - IDM elektroniku, futurepop, darkwave nebo synthpop pod hlavičkou Space Race. A koncem měsíce přichází s prvními dvěma výlisky. První má na svědomí švédská dvojice Mechatronic, která po 10 letech přichází s druhou řadovkou "Dreams". Synthpopová dvojice, která svou melodickou tvorbu staví na vokálu Wilhelma Äretuna, bude asi chuťovkou pro milovníky melancholického temného popu, jakým se prezentují například Iris nebo Cruxshadows.

 

Mechatronic - Dreams (album preview)

 

Druhou deskou, která ponese korouhev vydavatelství Space Race, bude též projekt ze Skandinávie. Richard Bjørklund z norského Fredrikstadu (má sice jen 70 tisíc obyvatel, ale pochází odtud i Stephan Groth z Apoptygma Berzerk nebo Andy LaPlegua (Combichrist, Icon Of Coil, Panzer AG ad.) se pohybuje na scéně jako Spektralized už od roku 1994, vydal celkem tři řadové desky, ke které přihazuje v letošním roce další nazvanou "In Between the Opposite". Ta také nabízí synthpopové momenty, ale vedle nich i mnohem ostřejší zátočiny, které podpořil dvěma remixy Sebastian Komor právě z Icon Of Coil.

 

Spektralized - In Between the Opposite (album preview)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.