The Young Gods znovu vydají svůj debut – jako 2CD

Švýcarští postindustriální "Mladí bozi" oprašují historii.

young-gods


S debutovou eponymní deskou vtrhli The Young Gods roku 1987 do hudebního světa jako uragán. O tom, jak se tehdy média stavěla k nové hudbě, svědčí třeba i to, že respektovaný britský magazín Melody Maker označil "The Young Gods" hrdým titulem "Album roku". To by se v dnešních dobách asi jen tak nestalo – zejména u desky, kde je většina textů ve francouzštině.

K odkazu "Mladých bohů" se ostatně hlásí i umělci jako Mike Patton, Sepultura, The Edge (U2), Devin Townsend, Econoline Crush a David Bowie. Mimochodem, když ten roku 1995 natočil album "Outside", ptali se ho v jednom z rohovorů, jestli byl při skládání ovlivněn tvorbou Nine Inch Nails. Bowie odpověděl: "Ve skutečnosti mne uchvátila jiná kapela – tři kluci ze Švýcarska, kteří si říkají The Youg Gods. Znal jsem je ještě před Nine Inch Nails..."

Není proto divu, že se zásadní debut The Young Gods opět podívá do světa, tentokrát dokonce ve dvojdiskové edici. Na prvním CD najdete klasické album z roku 1987, remasterované z původních pásů, druhé pak ukrývá záznam z koncertu ve Fribourgu.

Znovuoprášený debut se dá pořídit také přes iTunes a další obchody s elektronickou hudbou.

 


 The Young Gods: Nous de la Lune

Zdroj: Side-Line.com (The Young Gods see debut reissued as 2CD deluxe set)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.