Nová deska Covenant vyjde v září

Švédská electro legenda se brzy vrátí s novým materiálem.

 

covenant_-_band_photo_2013

 

Naposledy jsme psali o Covenant v souvislosti s odchodem Daniela Myera (celý článek najdete TADY, report z rozlučkového koncertu můžete číst TADY). V sestavě nyní tedy najdeme Eskila Simonssona. Joakima Monteliuse a zdá se, že Daniel Jonasson (Dupont, ale také organizátor festivalu Tinitus) se stal třetím právoplatným členem.

Kapela aktuálně pracuje na nové desce, která dostala definitivně název "Leaving Babylon" a měla by vyjít v září u Dependent Records. Bude obsahovat jak nové skladby, tak skladby z období desky "Northern Light", které se konečně podařilo z demoverzí dokončit. Kapela k procesu příprav nové desky říká: "Leaving Babylon je pro Covenant jakýsi zvukový průzkum do neprobádaných vod. Jsou to zvukové vzpomínky - melancholie Švédska v zimě, podivné údery elektrických srdcí a touha po zapomenutých parties."

Samozřejmě se zatím nedozvíme, jak nová deska bude znít, ale prozatím to vypadá na zvukové experimenty na jedné straně a ohlédnutí za albem "Northern Light" na straně druhé. Eskil k tomu dodává: "Mám velmi dobrý pocit z nového studiového materiálu. Dýchá to atmosférou našich klasických alb "Northern Light" a "United States of Mind". Nová sestava se jeví velmi dobře a výsledky jsou slibné. Myslím, že se vám to bude líbit."

Covenant v září vyrazí na turné, tak se nechme překvapit, zda po dvou letech zavítají znovu i k nám.

 

covenant_-_leaving_babylon_2013

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.