Peter Hook: Konflikt s New Order je v rukou právníků

Bývalý basák Joy Division v aktuálním rozhovoru opět nastavil chladnou tvář ve věci New Order. Co budou mnozí fanoušci ovšem trávit hůř - vychválil hojně diskutované triko "Mickey Division" od Disneye.

hook

Peter Hook s médii komunikuje evidentně rád, stejně jako se rád odvolává na legendární časy manchesterského kultu. O to méně stravitelný může být pro širokou škálu pohoršených fanoušků Joy Division jeho pochvalný komentář o novém tričku s Mickey Mousem ve tvaru debutového alba "Unknown Pleasures" (psali jsme zde). 

V rozhovoru pro NME jej zhodnotil slovy "Je to kompliment, že si takový konglomerát jako je Disney vybere jednu malou kapelu z Manchestru, která navíc existovalas jen pár let, je to celkem udivující." 

 

Uctívači manchesterského kultu si ale mohou oddechnout - po obrovské vlně nevole zareagovali zástupci Disneyho s překvapivou rychlostí a mickeyho postpunkový design z prodeje stáhli.

 

Ve stejném rozhovoru byl magazínem dotázán také na současnou situaci ve vztahu ke znovuobnoveným New Order a jeho bývalým hudebním kolegům, které v minulosti chladně smetl.

"Momentálně se neděje nic. Je to v rukou právníků. Jde o to, že beze mne nemůžou používat název New Order a to nechávám na právnících." 

Hook také prozradil více o chystané knize "Inside Joy Division", kterou právě finišuje a věří, že by měla vyjít letos v září. Kniha podle jeho slov začně Hookovým narozením a Curtisovou smrtí skončí. Jak také přiznal, knihu chápe jako prostředek, jak se vyrovnat s detaily kolem Curtisovy smrti, za kterou se pořád cítí vinen.  

 

 

Zdroj: http://www.nme.com/news/new-order/61639

 

Hook also spoke about his planned book Inside Joy Division, which he said is almost finished and that he hopes it will be published in September.
Asked about the book, he said: "I'm doing the Joy Division book now, I'm two thirds of the way through it and it'll be out in September. It's called Inside Joy Division. It begins with my birth and it ends with Ian dying."
Hook added that he hoped writing the book would allow him to get some closure over Ian Curtis' death, which he said he still felt guilty about.
He added: "When I did the Hacienda book, I thought everyone else was to blame, only to realise I was as much to blame as everybody else. With Joy Division and with Ian in particular, I've always felt like I was to blame. You know, I've thought 'We should have stopped, we should have looked after him more', there's a lot of guilt attached and even though suicide is something someone decides to do, I still feel guilty. I'm doing a book like this, hoping that I can find a way of coming to terms with what he did and understanding it."

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.