Režisér Poltergeista a Texaského masakru přichází s islámským hororem

Jeden z nejzásadnějších mužů hororového filmu, režisér a scénárista Tobe Hooper, se vrací na scénu. Tentokrát s dosti exotickým experimentem a vraždícícm džinem bez lahve.  

djinntobehooper010712

V roce 1974 se navěky zapsal do dějin hororové kinematografie jako režisér pekelné řeži o masovém vrahovi Edu Geinovi. O pět let později exceloval také ve filmovém zpracování knihy "Salems Lot" Stephena Kinga. Roku 1982 mu byl svěřen hororový projekt vysokého rozpočtu "Poltergeist" s produkcí Stevena Spielberga. Jeho poslední návrat na pole hrůzyplné kinematografie, mysteriózní "Márnice" (2005), smetlo publikum chladnou kritikou.

 

V roce 2012 se vrací napravit si reputaci, ovšem se značně experimentálním projektem "Djinn" vsazujícím strašidelné lekačky do netradiční estetiky islámského původu. 

 

Netradiční je také délka aktuálně zveřejněného traileru - má téměř 4 minuty, poměrně dost vaty a neotitulkované pasáže v arabštině, které si zejména americké konzervativní publikum příliš neoblíbí.  

 

Pokud vás, jako většinu evropské populace, děsí islámské burky, dvoumetrový černý strašák "Djinn" s mačetou by mohl ve zhasnutém obýváku solidně zabrat. 

 

 

 

 

Zdroj: http://www.bloody-disgusting.com/news/27845

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.