Death in June se po deseti letech vrací do Prahy

deathinjunetFanoušci neofolku se mohou radovat. V pátek 2. prosince totiž v klubu K4 zahraje Douglas P. se svou formací Death in June. Kapela se do Prahy vrací po dlouhých deseti letech.

 

 

 

 

 

 

 

Death In June jsou neofolková formace vedená Douglasem P. Skupina byla původně založené ve Velké Británii v roce 1981 jako trio. Po odchodu původních členů v letech 1984 a 1985 pracovat na svých vlastních projektech se obsazení skupiny omezilo na Douglase P. a „kolaborátory“ pro jednotlivá hudební díla.

Mezi hlavní členy a spolupracovníky patřili David Tibet, Tony Wakeford, Patrick Leagas, Boyd Rice, John Murphy a Albin Julius. Douglas P. v současné době žije v Austrálii.Během tří dekád své činnosti Death In June měnili hudební styly a prezentaci. Od původního post-punku přes industriální hudbu až po současnou akusticky a folkově orientovanou hudbu.

Patří mezi kultovní formace, jež ovlivnila celou temnou hudební scénu. V současné době jsou na evropském turné u příležitosti 30. výročí existence skupiny.

 

Death In June – All Pigs Must Die 

 

Společně s Death in June se během večera představí další z britských neofolkových klenotů, Ian Read a jeho Fire + Ice. Read začínal původně jako člen neméně významné neofolkové formace Sol Invictus, ale roku 1991 se rozhodl věnovat svému (později velmi vlivnému) sólovému projektu.

K jeho založení říká: "Necitelnost moderní komerční a konzumní společnosti zničila už mnoho životů. Fire + Ice berou čistotu a filosofii rané hudby a rozpouští je v poselství provoněné mocnými zárodky cti, pravdy, věrnosti a pouta pravého přátelství."

I proto na jeho sedmi studiových deskách najdeme lehce sledovatelnou stopu magického folklóru, run, renesančního středověku, severské mystiky a dalších esoterních a okultních vzkazů. 

Fire + Ice - Gilded by the Sun

 


Trojici doplní němečtí darkfolkaři Vurgart, kteří se vydali na svou hudební dráhu roku 2006. Téhož roku se předstasvili i debutovým albem "Momente", na který navázali o dva roky později deskou "Gedanken".

 

 

Vurgart - Hail to the Sun

 

Death In June (UK) + Fire+Ice (UK), Vurgart (GER)
2. prosince 2011
Praha, klub K4 (Celetná 20)
Vstup: 500 Kč předprodej /  600 Kč na místě


deathinjunevpraze2011

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

skutočne zaujímave skupiny, musim sa trochu ponoriť do ich tvorby
Nehrají náhodou 12.12. a ne 2.12? Pokud vím, tak ano. Máte tam překlep ;-)
Ne, překlep tam není, loňský koncert opravdu proběhl 2.12. ;-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.