The Damned jako hrdinové chystaného dokumentu

Pětatřicet let na scéně je dostatečně dlouhá doba na to, aby londýnští punkoví strašáci odhalili v celovečerním dokumentu své pamětní pikantérie, uznává Captain Sensible v souvislosti s plánovaným natáčením.

The-Damned-Nasty-Damned

Gothpunková  legenda The Damned zveřejnila informaci o chystaném projektu na svých oficiálních stránkách a k letošnímu hojně slavenému výročí přidávají nad sérii unikátních vystoupení také spolupráci s newyorským filmotvůrcem Wesem Orshoskim.

Orshoski je známý v hudebním průmyslu zejména díky svým mistrně odvedeným studiovým i koncertním fotografiím publikovaným v médiích jako Rolling Stone, Mojo, Billboard, Relix, The Source, Paste či NME. Svět hudebního dokumentu rozčísl před nedávnem snímkem "Lemmy" umně kombinujícím čerstvé záběry z backstagí, rozhovory i archivní materiál. Pokud se při práci s pány z The Damned vydá stejnou cestou, stojí před námi velmi slibná spolupráce.

Dokumentarista se k ní vyjádřil slovy: "Jsem neskutečně poctěn, že můžu pracovat s kapelou, která podle mě zanechala nepopsatelný vliv na celé hudební spektrum. Přesto mám pocit, že story kolem The Damned a rozsah jejich vlivu zůstává pro spoustu Američanů pořád neznámou. A já doufám, že moje práce tuhle chybu napraví."

Za samotné The Damned sarkasticky komentoval dokument kytarista Captain Sensible:

"Vypadá to, že každej šmejd, co se kdy objevil v punkový kapele má o sobě natočenej dokument, takže teď jsme na řadě my a my aspoň máme opravdu co vyprávět. Doufám, že to vyvolá aspoň trochu povyku, protože by rozhodně mělo."

Orshoski zároveň vyzývá všechny fanoušky po celém světě o spolupráci se sbíráním archivních materiálů. Pokud se vám mezi rodinnými vhskami z vánoc 1991 válí také nějaký ten záznam z londýnských klubových cest, neváhejte kontaktovat info@threecountfilms.com

 

The Damned - Nasty (scéna ze seriálu The Young Ones)


Zdroj: http://www.punknews.org/article/44936

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.