Autoři průkopnického hororu Blair Witch plánují její návrat

Eduardo Sanchez a Daniel Myrick již delší čas uvolňují ve světe internetu tkaničku spekulací, která nabízí milovníkům lesní hororové divočiny příjemné mrazení po těle. Oba autoři originálního kultu "Blair Witch Project" totiž plánují vzkřísit další nalezené materiály ztracených studentů z burkettsvillských lesů.

 

blair_witch_book_of_shadows

 

Po dosti průměrném sequelu "Book of Shadows: Blair Witch 2" s hřmící hudbou Marilyna Mansona a postavou tak trochu hovězí gotičky nás možná čeká ještě jedno oprášení mechem porostlých videokazet strašidelné studentské expedice. Na předtím portálu hororových freaků bloody-disgusting.com se objevilo několik citací odchyceného Sancheze, který se svým režisérským kolegou promlouval o možnosti dalšího pokračování již před dvěma lety, kdy si nikdy nezveřejněná a snad i neexistující čarodějnice z Blair symbolicky zfoukla deset svíček na dortu. 

"Dan a já jsme připraveni se do toho pustit. Hráli jsme si s tou myšlenkou pokračování a dost se nám to líbilo. Jde jen o to všechno řádně naplánovat a vyřešit to s Lionsgate (nezávislé filmové studio, pozn. překladatele). Jinak jsme připraveni pustit se do další Blair Witch už delší čas. Právě teď jsme nejblíže uskutečnění celého projektu, jak jsme kdy byli, stoprocentní to ale stále není."

A jak se dvojice filmařů, která před lety tak nadšeně házela kamínky na stan k smrti vyděšené Heather a jejích parťáků, vypořádá se stylově dosti odlišným a kvalitou zpochybnitelným druhým dílem Joa Berlingera? Plánují ho prostě ignorovat a vrátit se zpět ke kořenům amatérsky zaznamenaného hororu: "Vlastně se mi to pokračování líbilo, ale v jednom čase na něm pozorujete hned dva světy. Takže pokud se rozhodneme natočit sequel k Blair Witch Project, musíme zůstat v jejím světě, který film Book of Shadows překročil vytvořením další reality. Je to jako kdybyste natáčeli pokračování Čelistí o lidech, kteří na ně šli do kina...Pro mě ale vždycky bylo nejdůležitější nepojmenovat film Blair Witch 2, ale například Blair Witch Chronicles. Protože dvojka vlastně žádným pokračováním nebyla, chystáme se navázat na mytologii Burkettsvillu, posedlosti a sledování nečím neznámým.", dodává k rozdělanému projektu Sanchez. 

Horor "Blair Witch Project", u nás známý jako "Záhada Blair Witch" s komicky vulgárním dabingem čítajícím perly jako "já vim, to je ňákej pičus" a "Heather todle neni prdel, todle neni prdel", vznikl v roce 1999 a jako první využil rostoucího internetového připojení k dokonalé manipuluce publika. To mělo uvěřit příběhu o třech dokumentaristech hrozivě mizících v lese téměř v přímém přenosu. Třesoucí se amatérská kamera snímající hrůzu pohledem její oběti se rychle stala stěžejním formátem hororů jednadvacátého století. 

 

Trailer s českým dabingem, fanouškovské video

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.