Report z koncertu Prague Dead Souls a Super Pilot

Prague Dead Souls a Peter Shoenfeld v Rock Café? Zajisté událost,
kterou si nemohl nechat ujít žádný milovník Joy Division.
 
Start akce byl oznámen na 20:30 a jak je v čechách "dobrým" zvykem, v
20:30 zelo pódium prázdnotou a teprve se začínali trousit první
návštěvníci. Nově zrekonstruované Rock Café si zachovalo příjemné
předsálí s pohodlnými boxy, takže se na začátek koncertu čekalo vcelku
pohodlně.
O hodinu později vtrhla na pódium růžovovlasá ďáblice Marika a její
rock'n'rollová smečka aby uvítala cca 150 návštěvníků Rock Café.
Poměrně přímočarý a špinavý punkrock strhnul velkou část publika k
tanci už po třetí písničce, nevadila ani krátká pauza, kdy si kytarista
musel přilepit kabel lepící páskou k aparátu aby mohl hrát. Díky tomu na podiu během opravy  vznikla v celku zajímavá improvizace ostatních členů kapely, než se kabel opravil. Čtyřiceti minutový set se pak ke konci vystoupení začínal již trochu slévat do jedné univerzální
punkem načichlé halekačky, ikdyž okořeněné podiovou show Mariky. I tak ale bylo na kapele skvělé, že jejich hudba nebyla příliš nasáklá českým punkem, naopak z ní byl přímo cítit americký  původ zpěvačky. Přece jen musíme uznat, že tu takovích "českých" punkovích kapel moc není.
Dvacet minut je tak akorát na "vyklidnění" punkové atmosféry, kterou v
RC zanechali Super Pilot a je čas na hlavní hvězdu večera Prague Dead
Souls, tentokrát s Philem Shoenfeldem.
Prague Dead Souls asi netřeba příliš představovat čtenářum
Sanctuary.cz. Ne uplně tradiční tribute kapela Joy Division a Warsaw,
která hraje známé i méně známé písničky s mnohdy vlastním feelingem a
s dokonalým muzikantským přehledem. Tentokrát si k sobě přizvali
charismatického indie rockera Phila Shoenfelda.
Od prvního songu početné publikum kapelu odměňovalo bouřlivým
potleskem a to nejen hity jako Shadowplay, Transmission nebo Dead
Souls ale i méně známe písničky Warsaw. Philův hlas do celku kapely
krásně zapadl, ikdyž se barva hlasu moc nepodobala Ianu Curtisovi. Také mírné intonační a textové nepřesnosti člověk rád odpustil, protože byli beze zbytku nahrazeny výbornou atmosférou,
škoda jen, že Phil četl skoro všechny texty z papíru. Ale nadruhou stranu se není čemu divit. Na nazkoušení celého repertoáru měl s kapelou jen necelí měsíc, kvůly úmrtí matky jejich jinak stálého zpěváka Prague Dead Souls - Scotta Randalla Williamse. Koncert Prague Dead Souls s Philem Shoenfeldem tedy působil velice dobře, ikdyž malinko nepřipraveně. Na konci jejich vystoupení  Phil Shoenfeld zazpíval písničku I don't care z jeho nové kapely Dim Locator. Poté se odebral do zákulisí a samotní Prague Dead Souls pak daly ještě dva přídavky již se zpěvem basáka Rona. A jak bylo vydět, jeho zpěvem také dokáže pořádně rozproudit krev v žilách.
Když pak vše skončilo, sál se začal postupně vylidňovat. My můžeme jen Philovi pogratulovat, že to tak vše dobře zvládnul za tak krátkou dobu. Oproti Scottu Williamsovi sice nemá tolik podobný hlas Ianu Curtisovi, ale jeho zpěv s kapelou jako celek zněl velice dobře.

JDT025_smallPrague Dead Souls a Phil Shoenfelt v Rock Café? Zajisté událost, kterou si nemohl nechat ujít žádný milovník Joy Division.

 

 

 

 

 

 

Start akce byl oznámen na 20:30 a jak je v Čechách "dobrým" zvykem, ve 20:30 zelo pódium prázdnotou a teprve se začínali trousit první návštěvníci. Nově zrekonstruované Rock Café si zachovalo příjemné předsálí s boxy, takže se na začátek koncertu čekalo vcelku pohodlně. O hodinu později vtrhla na pódium růžovovlasá ďáblice Marika a její rock'n'rollová smečka Super Pilot, aby uvítala cca 150 návštěvníků Rock Café. Poměrně přímočarý a špinavý punkrock strhnul velkou část publika k tanci už po třetí písničce, nevadila ani krátká pauza, kdy si kytarista musel přilepit kabel lepící páskou k aparátu, aby mohl hrát. Díky tomu na podiu během opravy vznikla v celku zajímavá improvizace ostatních členů kapely. Čtyřiceti minutový set se pak ke konci vystoupení začínal již trochu slévat do jedné univerzální punkem načichlé halekačky, i když okořeněné podiovou show Mariky. I tak ale bylo na kapele skvělé, že jejich hudba nebyla příliš nasáklá českým punkem, naopak z ní byl přímo cítit americký původ zpěvačky.

 

 

JDT010

 


Dvacet minut je tak akorát na "vyklidnění" punkové atmosféry, kterou v RC zanechali Super Pilot a je čas na hlavní hvězdu večera Prague Dead Souls, tentokrát s Philem Shoenfeltem. Prague Dead Souls asi netřeba příliš představovat čtenářum Sanctuary.cz. Ne uplně tradiční tribute kapela Joy Division a Warsaw, která hraje známé i méně známé písničky s mnohdy vlastním feelingem a s dokonalým muzikantským přehledem. Tentokrát si k sobě přizvali charismatického indie rockera Phila Shoenfelta.

 

JDT019

 

Od prvního songu početné publikum kapelu odměňovalo bouřlivým potleskem a to nejen hity jako Shadowplay, Transmission nebo Dead Souls ale i méně známe písničky Warsaw. Philův hlas do celku kapely krásně zapadl, i když se barva hlasu moc nepodobala Ianu Curtisovi. Také mírné intonační a textové nepřesnosti člověk rád odpustil, protože byly beze zbytku nahrazeny výbornou atmosférou, škoda jen, že Phil četl skoro všechny texty z papíru. Ale na druhou stranu se není čemu divit. Na nazkoušení celého repertoáru měl s kapelou jen necelý měsíc, z důvodu úmrtí v rodině stálého zpěváka Prague Dead Souls - Scotta Randalla Williamse. Koncert Prague Dead Souls s Philem Shoenfeltem tedy působil velice dobře, i když malinko nepřipraveně. Na konci jejich vystoupení  Phil Shoenfelt zazpíval písničku I Don't Care z repertoáru jeho nové kapely Dim Locator. Poté se odebral do zákulisí a samotní Prague Dead Souls pak daly ještě dva přídavky již se zpěvem basáka Rona. Když pak vše skončilo, sál se začal postupně vylidňovat. My můžeme jen Philovi pogratulovat, že to tak vše dobře zvládnul za tak krátkou dobu. Oproti Scottu Williamsovi sice nemá tolik podobný hlas Ianu Curtisovi, ale jeho zpěv s kapelou jako celek zněl velice dobře.

Fotoreport najdete jako vždy v naší fotogalerii.

 

JDT020

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

lépe bych to nenapsala, snad bych ještě o něco více vychválila ten SUper Pilot. Navíc bych řekla, že české scéně neexistuje výraznější punková zpěvačka než Marika
Jen mala oprava, v perexu zpravy jsou dve chyby ve jmene Peter Shoenfeld, namisto Phil Shoenfelt.
Opraveno, diky.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.