Pět mrtvých na festivalu Pukkelpop

Belgický festival Pukkelpop byl včera postihla prudká bouře, ve které zahynulo pět lidí.

 

pukkelpop2011

 

Organizátoři akce, na které se letos sešlo zhruba 60.000 návštěvníků, festival okamžitě ukončili. Živel za sebou zanechal také přes 60 zraněných, v tuto chvíli zůstává 8 lidí ve velmi vážném stavu, takže počet obětí může ještě vzrůst. Vše způsobila krátká, ale velmi prudká bouře, která se přehnala nad místem konání okolo šesté hodiny večerní. Silný vítr a déšť způsobily pád několika stromů a zřícení pódií a koncertních stanů v areálu festivalu. Mobilní síť na místě po bouři zcela zkolabovala, když se ji snažilo použít velké množství lidí ve stejnou dobu. 

Hudební festival Pukkelpop je jednou z největších akcí svého druhu v Belgii. V minulosti zde vystoupili např. The Sisters Of Mercy, Ministry, Front 242, Nitzer Ebb, DAF, Nine Inch Nails, Marilyn Manson, Metallica, The Neon Judgement, The Hacker, Kraftwerk, Vitalic, Rammstein, Chemical Brothers, Daft Punk, Prodigy, Nick Cave, Placebo, Pixies, HIM, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Ramones, Korn, nebo Faith No More.

Vypadá to, jako by se nad akcí už od loňska stahovala černá mračna. V roce 2010 spáchal sebevraždu Charles Haddon (22), zpěvák skupiny Ou Est Le Swimming Pool, bezprostředně po vystoupení své skupiny. Black Rebel Motorcycle Club tu ve stejném roce přišli o zvukaře Michaela Beena (60), kterého postihl srdeční záchvat přímo při jejich koncertu.

Za celou naši redakci bychom chtěli vyjádřit upřímnou soustrast všem rodinám obětí tragédie.

 

následky řádění větrné bouře na festivalu Pukkelpop

 

zdroj: Side-Line.com (Belgian Pukkelpop canceled after 5th festival-goer dies in storm blast).

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.