V Čechách vyrostla první značka alternativního oblečení pro děti

V okolí gotické scény se vždycky objevovaly neotřelé, divoké nápady – tak proč ne třeba alternativní oblečení pro děti jako Spookid? Aspoň budeme moci vychovávat scénu už od mala...


spookid_src


Říkali jste si někdy, do čeho jednou navléknete své potomky? Přece si k sukni, síti, lacku, roztrhaným punčochám, korzetům, krinolínám, cyberdreadům nebo i jen k černým kalhotám a tričku Sisters nevezmete klasického konfekčního prcka s bleděmodrými motýlky nebo žluťoučkými medvídky, ne? A právě taková úvaha vedla párek nadšenců k tomu, aby začali sámi vyrábět vlastní originální oblečení pro děti, jejichž rodičům mainstream nestačí. Pod čerstvou domácí značkou Spookid, která neopomíjí ani gothic scénu a horrory, najdete stylové oblečení od novorozeneckých velikostí až po starší děti.

Sám Spookid, o kterém postupně vzniká i příběh, o své značce ve stručnosti říká:

"Spookid vymýšlí a vyrábí alternativní oblečení pro děti.

Originalita – taky vám a vašim dětem nestačí mainstream? Máte rádi věci, které se většině zdají "divné"? To jste tu dobře, vítejte na palubě!



Kvalita a zdravotní nezávadnost – samozřejmost. Výrobky jsou přece naší vizitkou, no ne? Používáme zdravotně nezávadné látky, nitě, barvy – všechno podle EU norem (i nad jejich rámec) a tedy bezpečné.



Česká práce – od nápadů, přes látky, šití a potisk – všechno děláme v ČR, žádná anonymní asijská práce (bez urážky). Své výrobce navíc známe osobně a to se pak za své oblečky můžeme doopravdy postavit. A vy taky.



Podpora – i když se Spookidem hodně bavíme, nepřehlížíme ani ty méně šťastné kolem sebe. Proto za každičký prodaný kus věnujeme 10,- Kč organizaci UNICEF. Nákupem tak zároveň podpoříte dobrou věc.



Děti podle šablony? Nebrat…

Prvoplánově rozkošné motivy a pravidlo „holčičky v růžovém, chlapečci v modrém“? Ne, díky. Vždyť prckové, malí lidé, jsou každý jiný a každý má svou vlastní nezaměnitelnou osobnost. Proč by tedy měli vypadat jako jednotné výrobky centrální továrny na mimina?

Současný trh s dětským oblečením ale nedává člověku, kterému jsou tyto "klasiky" málo, příliš na výběr. A protože stará čínská moudrost říká: „Lepší, než nadávat na tmu, je rozsvítit alespoň malou svíčku“, rozhodli jsme se s tím sami něco udělat.



Vstupte do Spookidova světa, který hrdě leží mimo hlavní proud."

Všechny možné oblečky, dupačky, body, kolekce, plavky, mikiny či deky si můžete prohlédnout na oficiálních stránkách Spookid, na Facebooku a v těchto dnech i na veletrhu nezávislých módních designérů Code:Mode, který se koná ode dneška do soboty na Smíchovské náplavce.

 

Spookid banner

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Zítra na viděnou na Code:Modu Spookiďácí!
heheh, dobry napad a nektere motivy jsou hodne povedene. skoro lituju, ze tak dobre fory nemuzu sam nosit (ale zase o to vic to preju detem).

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.