Guillermo del Toro vzkřísí na plátna Frankensteinovo monstrum

V záplavě neoriginálních a remakeových filmů se opět prodírá jeden nadějný multikinový trhák - mexický tvůrce Guillermo del Toro potvrdil při své zastávce na americkém Comic Conu plány s projektem "Frankenstein".

guillermo-del-toro-zombie


Otec filmového "Hellboye" a "Faunova labyrintu" se tak plánuje přidat k řadě režisérů, kteří po dlouhých sto letech od vzniku prvního monstra znovu a znovu křísí nemotorný kult Mary Shelleové (více o jeho historii jsme nabízeli v článku Raná léta hororové kinematografie). Z dosavadních informací ale víme, že se Toro s napínavým příběhem šíleného doktora vypořádá způsobem odlišným od jeho literární inspirace. Jak konkrétně, to ale zatím neprozradil.

Potvrzené je ovšem jméno představitele hlavní role - hrůzyplně se šourajícího monstra, kterého si zahraje hrdina comicsových akčňáků Doug Jones. Do časově náročného projektu (internetem se šíří informace o dlouhých pěti letech příprav) se Toro začal pomalu pouštět už letos: "Je to jeho sen. Byl Frankensteinem inspirovaný jako malé dítě a právě ono monstrum ho přinutilo později vytvářet monstra vlastní.", vyslovil k režisérově přístupu Jones.

Zdroj: www.bloody-disgusting.com, http://blastr.com

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.