Colours: Nadržený fanoušek se pokusil srazit frontmana Public Image ltd.

Jeden z největších podiových grázlů 20.století, stárnoucí punker John Lydon, sklízel na včerejším vystoupení vlastní zkažené ovoce.

 

lydon

 

Festival Colours of Ostrava vítal včerejší návrat post-punkových průkopníků Public Image ltd. v zuboženém počtu několika desítek promoklých návštěvníků. Bouře totiž letos dorazila nemilosrdně hned z kraje akce, a tak se celé vystoupení čtvrtečního britského headlinera neslo v pořádně podmáčeném duchu. Během úvodních "This is not a love song" a "Public Image" se zmáčený dav, který přes zamlžení se zpožděním identifikoval nastupujícího leadera Lydona, konečně rozšířil do řádu stovek. Skutečně bouřlivo ale bylo na podiu až se třetí skladbou (tuším, že to byla "Home"). 

Díky zaplněném fotografickém pitu se neznámo jak podařilo jednomu výjimečně nadrženému fanouškovi živoucí punkové legendy přelézt bariéry před podiem a nadlinským výkonem se svižně vyhoupnout přímo doprostřed minimálně dva metry vysoké stage. Vprostřed vyklidněných rytmů třetího tracku se najednou na podiu prohnala tmavá skvrna, která se vrhla přímo na nic netušícího leadera kapely. Než se stačil vzpamatovat, mikrofon z jeho stojanu odletěl vzduchem a slova písně tak padala do prázdna. Mnohem rychlejší reakci ale prokázal kapelní ochrankář, který se během mžiku rozeběhl   z kraje stage a totálně knockoutoval fanouškovského rebela jedním dobře mířeným, rugbyovým skokem. Zlotřilý anarchista si tak užil pár vteřin slávy a v evidentně překvapeném Lydonovi alespoň vyvolal jedinou poznámku k publiku toho večera - "You fucking idiot!".

Jakoby na truc pak zbylý set ztratil na chytlavosti, když se kapela místo krátkých, úderných hitů pustila do nezáživné art-rockové improvizace, při které natahovala již tak zdlouhavé tracky tracky typu "Religion II" do úmorných, desetiminutových bloků. K radosti většiny publika nakonec ale zažehlili nepříjemnou pachuť natahovaného setlistu přídavky "Death Disco" a "Rise". 

Public Image ltd. přivítali ostravské publikum hitovkou "This is not a love song" /video uživatele gothrec/

 

Momentální náhled na oblohu slibuje stejně nejisté počasí jako včera. O to hůře, že právě dnešek přinese koncertní satisfakci Brandana Perryho za loňský, deštěm zrušený koncert jeho sólového projektu.

 

Další report z goth-friendly tváře festivalu Colours of Ostrava vám přineseme zítra.  

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Tybrďo, punk´s not dead teda :-O. To by mne zajímalo, jestli se ten fanoušek chtěl s Lydonem jako pobratřit, nebo mu prostě jen udělat pakárnu... <br /><br />Ale jinak z videa příjemný zjištění, že to Johnnymu i živě dobře zpívá furt :). Každopádně držíme panu Perrymu palce, ať se mu podaří mokré prokletí prolomit. <br /><br />Děkujem za report, těšíme se na další část a přejeme Ostravě nízkou oblačnost!
dík za info z United Colours o P.I.L:)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.